|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çocuğunu, izleyemeyecek, kamerayla, kreşteki, veliler |
![]() |
Veliler Artık Kreşteki Çocuğunu Kamerayla İzleyemeyecek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Veliler Artık Kreşteki Çocuğunu Kamerayla İzleyemeyecekMilli Eğitim Bakanlığı(MEB), kreş ve anaokullarında velilerin çocuklarını internet üzerinden kamerayla izlemesine olanak veren sistemleri yasakladı ![]() ![]() Kreş ve anaokullarının cazibelerini artırmak için velilere sunduğu ‘Çocuğunuzu 24 saat izleyebilirsiniz’ hizmetine Bakanlık son verdi ![]() ![]() ![]() Çocuk haklarını ihlal SHÇEK’ten anaokullarına giden yazıda, anaokullarının kamera ve internet aracılığıyla izlenmesinin çocuk ve eğitmen haklarının ihlaline neden olduğu vurgulanarak, “Kamera sisteminin çocukların mahremiyetine saygısızlık yapılmasına neden olduğu, okul öncesi eğitim kuruluşlarında eğitim etkinliklerinin kameralı sistemle izlenmesinin uygun olmayacağı, ancak güvenlik amacıyla öğretim etkinlikleri yapılan bölümlerin dışında kalan yerlerin kamera ile izlenebileceğine dair karar alınmıştır” denildi ![]() “Okul öncesi döneme yeni başlayan çocukların velilerini rahatlatmak ve ortamda güven duygusunun sağlanması amacıyla uyum sürecinde çok kısa süreli izleme sürecinin çocuğun kişiliğini geliştirmesine engel teşkil etmeyecek şekilde planlanması gerektiği, kamera sisteminin güvenlik ve olumsuz olayları önlediği, herhangi bir nedenle çocukların özel yaşamlarına ilişkin bir görüntü kaydedilmemesi, gizliliğe riayet edilmesi, bu doğrultuda çocukların özel kullanım alanları lavabo, WC, uyku odası ile çeşitli etkinliklerin yapıldığı grup odalarının kamera ve internet aracılığıyla izlenmemesi konusunda tüm illere bilgi verilmiştir ![]() Bazı kişilerin çocukların bazı özel kullanım alanlarını kendi çocuğu olmasa dahi izlediği ve gözetlediği hatta sapkın kişilerin buraları gözetlediği öğrenildi ![]() ![]() ‘Öğretmenler utanıyordu’ Özel Okulöncesi Eğitim Kurumları Birliği Başkanı Nebahat Boğut da şunları söyledi: “Bu kamera sistemi çok uzun süredir uygulanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|