![]() |
Müminin Duasını Almak.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Müminin Duasını Almak..Ma'rûf-i Kerhi'nin oruçlu olduğu bir gün idi ![]() "- Bu sudan içene Allah rahmet ve bereketi ile muamele eylesin!" diye dua ettiğini gördü ve icabet edip orucunu bozdu
![]() "- Efendim, orucunuzu niçin bozdunuz?" dediler ![]() Mâruf Hazretleri: "- Sakanın duâsındaki berekete nail olmak istedim ![]() ![]() Vefatından sonra kendisini rüyada görüp sordular: "- Allah sana nasıl muamele etti?" Cevap verdi: "- Sakanın o halisane duası bereketiyle Rabbim beni bağışladı ![]() ![]() KISSADAN HiSSE: Gönlü Allah ile beraber nice garipler vardır ki, bazen onların duaları nafile ibâdetten daha müessirdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şair ne güzel söyler: Her geceyi kadir bil, her gördüğünü Hızır; Bak dîdâr sana nazır, sekiz cenneti hazır! ![]() ![]() Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- buyururlar: "Size cennetlikleri bildireyim mi? Onlar hem zayıf oldukları hem de halk tarafından zayıf görüldükleri için kimsenin önemsemediği ve fakat «şöyle olacak» diye yemin etseler, isteklerini Allah'ın gerçekleştireceği kimselerdir ![]() Size cehennemliklerin kimler olduğunu söyleyeyim mi? Onlar da katı kalbli, kaba, cimri ve kurularak yürüyen kibirli kimselerdir ![]() |
![]() |
![]() |
|