Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eti, insan, kızartması

İnsan Eti Kızartması

Eski 01-26-2009   #1
meLankoLik_asaLet
Icon1861

İnsan Eti Kızartması

İNSAN ETİ KIZARTMASI

Cüneyd-Bağdadi Hazretleri,bir gün camide iken,bir genç gelip:

-Allah rızası için bana yardım edinBen yardıma muhtaç bir kimseyim,der

Cüneyd-i Bağdadi Hazretleri bakar ki genç sapa-sağlam bir insan,bu genç bu haliyle dilencilik yapmaya utanmaz mı? Niye çalışıp kazanmaz da dilencilikle kendini küçük duruma düşürür,diye düşünür

O gece Cüneyd-i Bağdadi hazretleri gördüğü rüyada;camide gördüğü gencin vücudu bir kebap yapılıp bir tepsiye konmuş,önüne getirilirCüneyd-i Bağdadi hazretlerine:

-Bunu yiyeceksin,derler

-O insan etidir,yenir mi? diye karşılık verdiğinde derler ki:

-Dün camide nasıl yiyordun;yine öyle yiyeceksin!

Daha sonrasını Cüneyd-i Bağdadi hazretleri şöyle anlatıyor:

-Meğer gıybet etmişim! Hemen korku ile uyandımAbdest alıp iki rek'at namaz kıldımTevbe istiğfar ettimSabah olunca o hakkında konuştuğum genci aramak için dışarı çıktımAradım aradım,nihayet genci,Dicle nehri kıyılarında buldum ki,önüne tere koymuş onları yiyiyor

Genç benim geldiğimi görünce,başını kaldırarak:

-Ey Cüneyd! Camide benim hakkımda kötü düşündüğün için,tevbe edip pişmanlık duydun mu? diye sorduBen:

-Evet! dedimHakkında konuştuğum genç bana:

-O halde üzülme git! dedi ve şu Ayeti Kerimeyi okuyarak kayboldu:

-"VE O ZATTIR Kİ KULLARINDAN TÖVBEYİ KABUL EDER,GÜNAHLARINI VE NE YAPTIKLARINI BİLİR"

İşte evliyanın ameli

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com