![]() |
İnsan Eti Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() İnsan Eti KızartmasıİNSAN ETİ KIZARTMASI Cüneyd-Bağdadi Hazretleri,bir gün camide iken,bir genç gelip: -Allah rızası için bana yardım edin ![]() ![]() Cüneyd-i Bağdadi Hazretleri bakar ki genç sapa-sağlam bir insan,bu genç bu haliyle dilencilik yapmaya utanmaz mı? Niye çalışıp kazanmaz da dilencilikle kendini küçük duruma düşürür,diye düşünür ![]() O gece Cüneyd-i Bağdadi hazretleri gördüğü rüyada;camide gördüğü gencin vücudu bir kebap yapılıp bir tepsiye konmuş,önüne getirilir ![]() -Bunu yiyeceksin,derler ![]() -O insan etidir,yenir mi? diye karşılık verdiğinde derler ki: -Dün camide nasıl yiyordun;yine öyle yiyeceksin! ![]() ![]() ![]() Daha sonrasını Cüneyd-i Bağdadi hazretleri şöyle anlatıyor: -Meğer gıybet etmişim! Hemen korku ile uyandım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç benim geldiğimi görünce,başını kaldırarak: -Ey Cüneyd! Camide benim hakkımda kötü düşündüğün için,tevbe edip pişmanlık duydun mu? diye sordu ![]() -Evet! dedim ![]() -O halde üzülme git! dedi ve şu Ayeti Kerimeyi okuyarak kayboldu: -"VE O ZATTIR Kİ KULLARINDAN TÖVBEYİ KABUL EDER,GÜNAHLARINI VE NE YAPTIKLARINI BİLİR ![]() İşte evliyanın ameli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|