Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Dünya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asker, kızı, oldu, ordusuna, profesyonel, türk, yunan

Türk kızı, Yunan Ordusuna Profesyonel Asker Oldu

Eski 01-23-2009   #1
Şengül Şirin

Türk kızı, Yunan Ordusuna Profesyonel Asker Oldu

Türk kızı, Yunan ordusuna profesyonel asker oldu
Batı Trakya'da bir Türk kızı Yunan ordusuna profesyonel asker oldu

Gümülcine'ye bağlı Yardımlı (Ergani) köyündeki beş çocuklu çiftçi bir ailenin kızı olan 25 yaşındaki Sevcan Sadulla, Pazartesi günü Grevena bölgesindeki askeri birlikte göreve başlayacak
Profesyonel askerlik sınavlarını başarıyla geçen Sadulla basına yaptığı açıklamada, "bu iş için çok emek sarf ve sonunda başarılı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu" söyledi
Sevcan Sadulla, "askerlik mesleğinin zor bir iş olduğunu bilincinde olarak böyle bir karar aldığını ve bu kararının ailesi tarafından da desteklendiğini" belirterek, "Orduya katılmakla bir ilki başarıyorum Daha önce de bizim köyden Yunan okuluna giden ilk kız ben olmuştum Biz, biraz ileri görüşlü bir aileyiz" dedi
Hayatındaki öncelikler arasında iş konusunun başta geldiğini ve evlenmeyi şimdilik düşünmediğini belirten Sadulla, "Her şeyin bir sırası var Şu anda Yunan ordusundaki yeni çevreme ayak uydurarak, doğru ve yararlı olmak istiyorum" diye konuştu
Motosiklet, traktör ve otomobil gibi motorlu araçlar kullanmaktan zevk aldığını anlatan Sevcan Sadulla, Kuşlanlı (Ksilagani) köyündeki Yunan lisesini bitirdikten sonra Gümülcine'de kuaförlük ve estetisyenlik eğitimi aldığını belirtti
Yunanistan'da profesyonel askerliğe kabul edilenler, sonrasında uzatılabilen 5 yıllık bir dönem için sözleşme imzalıyorlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com