![]() |
Yazılı Sınav Tarih Oluyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yazılı Sınav Tarih OluyorYazılı sınav tarih oluyor Milli Eğitim Bakanlığı'nca gerçekleştirilen sınavlarda ''elektronik sınav'' (e-sınav) uygulamasına geçiliyor ![]() ![]() ![]() Böylece, bu sınav, adayların istedikleri zaman, randevu alarak girdiği ve bilgisayarda yöneltilen soruları yanıtladığı TOEFL, GMAT, IELTS gibi uluslararası sınavların yöntemiyle gerçekleştirilecek ![]() İlk denemenin Ankara'da gelecek ay yapılması kararlaştırıldı ![]() ![]() ![]() Sınav soruları bilgisayar tekniğine göre hazırlanmış olacak ![]() ![]() ![]() E-sınav uygulaması Ankara'da yapılacak denemeden sonra diğer illere yaygınlaştırılacak ![]() ![]() ![]() ![]() "SBS ve DPY, bu yöntemle yapılabilir" Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, ehliyet sınavının bu şekilde yapılacak olması dolayısıyla hem zamandan hem de iş yükü ve maliyetten kazanç sağlanacağını ifade etti ![]() Adayların, sürücü kursunu tamamladıktan sonra, sınavın yapılacağı tarihi beklemek zorunda kalmayacağına işaret eden yetkililer, kursu tamamlar tamamlamaz randevu alarak sınava girebileceklerini kaydetti ![]() Yetkililer, sınav kılavuzu ve diğer evrakın dağıtımı ve basımı maliyetlerinin yanı sıra harcanan zaman ve emek ile ''belirli bir günde insanların belli yerlere yığılmasına yol açan trafiğin de ortadan kalkacağını'' belirtti ![]() Ehliyet sınavı için hazırlanan bu projenin, ''Görevde Yükselme'' gibi diğer bazı sınavlarda da uygulanması planlanıyor ![]() Bakanlık yetkilileri, ''Belki çok ilerde, Seviye Belirleme Sınavı, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı gibi merkezi yapılan bütün sınavlar e-sınava dönüştürülebilir'' dedi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Yazılı Sınav Tarih Oluyor |
![]() |
![]() |
#2 |
merve16
|
![]() Cevap : Yazılı Sınav Tarih Oluyorah ah nerde ya inşallah olur ![]() konu için teşekkürler bu arada sevinebildim sonunda ![]() ![]() ![]()
|