![]() |
Gönül Hun Oldu Şevkinden |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
![]() Gönül Hun Oldu Şevkindenpeygamber aşığı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönül hun oldu şevkinden Gönül hun oldu şevkinden boyandım ya resulallah, Nasıl bilmem bu nirana dayandım ya resulallah, Ezel bezminde bir dinmez figandım ya resulallah, Cemalinle ferahnak etki yandım ya resulallah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erir canlar o gül buy-i revan bahşın hevasında, Güneş titrer yanar didarının bak ihtirasında, Perişan bir niyaz inler hayatın müntehasında, Cemalinle ferahnak etki yandım ya resulallah Ne devlettir yumup aşkınla göz rahında can vermek, Nasip olmazmı sultanım haremgahında can vermek, Sönerken gözlerim, asan olur ahında can vermek, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cemalinle ferahnak etki yandım ya resulallah ![]() ![]() ![]() ![]() Hûn: Hor ve zelil olmak Şevk: Arzu Nîrân: Nurlar, ateşler Bezm:Sohbet meclisi Figân: Bağırıp, çağırma Cemâl: Güzellik, yüz güzelliği Ferah-nâk: Neşeli, sevinçli Muazzam: Büyük Sehâ: Cömertlik Reh-nümâ: Yol gösteren Habîb-i Kibriyâ: Hz ![]() Felek: Gök, devir Manzûr: Bakış Firâk: Ayrılık Visâl: Kavuşma Mestûr: Örtü Bûy: Koku Revân: Giden Dîdâr: Görünme, yüz Müntehâ: Sona erme Messeylesem: Dokunsam Haremgâh: Kişinin kendisine özel, herkesin giremedigi yer Âsân: Kolay Leb: Dudak Pây: Ayak, takat, iz Taltîf: İltifat, değer
![]() |
Cevap : Gönül Hun Oldu Şevkinden |
![]() |
![]() |
#2 |
fatmanur
|
![]() Cevap : Gönül Hun Oldu Şevkindenbu şiire bayılıyorum ![]()
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|