01-14-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Portakal Tatlısı

Malzemeler :
* HAMURU İÇİN:
* 1 çay b sıvıyağ
* 1 çay b margarin
* 1 çay b irmik
* 1 tatlı k kabartma tozu
* 1 yumurta
* 1 çay b portakal suyu
* 1 portakal kabuğu rendesi
* 3 çorba k pudra şekeri
* alabildiği kadar un
İç harcı için:
* Ceviz
* Tarçın
Şerbeti için:
* 3 su b toz şeker
* 2 su b su
* 1 su b portakal suyu
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırın Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı eritilmiş margarini,1 çay bardağı portakal suyu ilave edip karıştırın Üzerine 10 çorba kaşığı tepeleme un ve 1 çay bardağı irmik,3 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşıpı kabartma tozu ilave edin ve karıştırma ya devam edin
Hamuru merdane ile açın Daha sonra bir su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin Daha sonra hamurların 3 tanesini üst üste getirin
Hamurların içine 1 adet ceviz ve tarçın ilave edin Hamurları sarıp rulo yapıp gül şekli verin Daha sonra hamurları 2 ye kesin Fırın kabına gül şeklini verdiğiniz portakal tatlılarını ilave edin Öncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin Şerbeti iin tencerye 3 su bardağı süt,2 su bardağ ısu ve 2 portakal rendsive 1 su bardağı portakal suyu ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın Fırından tatlıyı çıkartın ve üzerine şerbetiilave edin Poratakl tatlısı şebetini çektikten sonra servis edin
|
|
|