![]() |
Amerikan Solcusu Mr. Albert Einstein |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() Amerikan Solcusu Mr. Albert EinsteinEinstein bir mesele üzerinde saatlerce düşünür, sonra birden hareketlenir ve neticeyi açıklar ![]() ![]() ![]() Einstein çorapsız dolanır, ayda bir yıkanır ve (belki şaşacaksınız ama) sabun yemekten çok hoşlanır ![]() ![]() ![]() Meslektaşı Mileva'yla (hamile kaldığı için) zoraki bir evlilik yapar, ancak güzel kuzeni Elsa'yla arayı düzünce onu tanımaz ![]() ![]() Belki de bu şekilde kendini saklar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nagazaki'nin vebali ![]() ![]() ![]() Einstein her ne kadar silahlanmaya karşı gibi görünse de bilim adamına yakışmayan bir iş yapar, Roosevelt'in kulağına cevher-ül ferd (atom) bombasının sırrını fısıldar ![]() ![]() ![]() Einstein bir ara atomdaki elektronları sıçratarak tek frekanslı bir ışık demeti elde etmeye uğraşır ve bunu (ölüm ışınını) nispeten başarır ![]() ![]() Einstein'ı öldükten sonra otopsiye alırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben kimim burası neresi? Ünlü araştırmacı bazen yemek yemeyi unutur bazen de yemeğe oturur, saatlerce tabaklara bakar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün sokakta şirin bir kız çocuğunun başını okşar, "güzel kız söyle bakayım" der, "senin adın ne?" Kızcağız öfkeyle cevaplar: "Suzi baba!" Einstein'dan inciler ![]() ![]() ![]() Ünlü fizikçi çok konuşmaz ama konuştu mu taşı gediğine koyar ![]() * İzafiyet teorisini ispatlayabilirsem Almanya benim bir Alman olduğumu iddia edecek, Fransa ise dünya vatandaşı olduğumu söyleyecek ![]() ![]() * Geleceği mi? İnanın hiç düşünmedim ![]() ![]() * Üç şeyden nefret ediyorum: Emirle gelen kahramanlıktan, gereksiz şiddetten ve ırkçılıktan ![]() * Aslında sıradan insanlar, sıradışılardan hoşlanmaz ![]() ![]() * Üçüncü Cihan harbi neyle yapılacak bilmiyorum ama dördüncüsünde taşlar ve sopalar kullanılacak ![]() ![]() * Kainatın sonsuz olduğunu söyledim ama emin değilim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Amerikan Solcusu Mr. Albert Einstein |
![]() |
![]() |
#2 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Amerikan Solcusu Mr. Albert EinsteinDahi mi, deli mi? Albert Einstein Einstein, Almanya'nın Baden Wurttenberg şehrinde doğar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Albert iletişim özürlüdür ama kendine çok soru sorar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında araştırıcı yetiştiren Zürih Politeknik Okulu tam ona göredir ama diploması yetmediği için imtihana alınmaz ![]() ![]() ![]() Anlaşılmaz teoremler ![]() ![]() ![]() Albert'e göre bir insanın bilgiye ulaşmak için yüksek okula gitmesi gereksizdir, meraklısı bunları kitaplardan da öğrenebilir ![]() ![]() Neyse uğraşır didinir neticede Politeknik Okul'una kapağı atar, lakin hocaları onu anlayamazlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Einstein'in 1916'da yayımladığı "Görelilik Kuramı" ilim dünyasında bomba gibi patlar, 1921'de "Fotoelektrik etki ve Kuramsal fizik" üzerine yaptığı çalışmalarla Nobel Fizik Ödülünü alır ![]() ![]() Ahmet ağa ABD yolunda Einstein dünya çapında bir üne de kavuşsa bir Yahudidir ve Nazi Almanya'sında yapamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Einstein, diğer bilim adamlarının aksine fizik üstü konulara çok meraklıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Einstein sanıldığının aksine kararsızdır, sık sık kuramlarından cayar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fizik üstü az felsefe İşin doğrusu Einstein fizik üzerine felsefe yapar ve diğer filozoflar gibi sıkça bocalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|