Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelen, gökten, yardım

Gökten Gelen Yardım..

Eski 01-10-2009   #1
meLankoLik_asaLet
Icon1861

Gökten Gelen Yardım..

Hz Enes (ra) anlatıyor:

Hz Peygamber'in (sav) Ashabından Ebu Ma'lek diye birisi vardı Bu zat, kendisi ve başkaları adına tüccarlık yapar; ticaret için uzak bölgelere giderdi Kendisi, çok ibadet ehli ve takva sahibi güzel ahlaklı bir insandı Yine bir gün ticaret için yola çıkmıştı Önünü bir silahlı hırsız kesti; ona:

- Elinde ne varsa getir önüme koy, seni öldüreceğim! dedi Ebu Ma'lek:

- İşte malım, al senin olsun; beni bırak dedi Hırsız:

- Ben malı değil, seni öldürmek istiyorum, dedi Ebu Ma'lek:

- Biraz müsaade et de dört rekat namaz kılayım, dedi Hırsız:

- İstediğin kadar kıl, dedi

Ebu Ma'lek, abdest aldı, sonra namaz kıldı; namazdan sonra ellerini açtı ve:

- Ey Yüce dost, ey Yüce Arşın sahibi her istediğini yapan Allahım! Kimsenin aksine bir şey yapamadığı izzet ve kudretinin hürmetine, kimsenin zulüm ve haksızlık görmediği saltanatının hürmetine, Arşını dolduran nurunun hürmetine şu hırsızın kötülüğünden beni korumanı istiyorum Ey kendisinden yardım istenen Rabbim, bana yardım et

Diye dua etti, bu duasını üç defa tekrarladı O esnada bir atlı belirdi Elinde demirden bir mızrak vardı, mızrağı atının iki kulağı arasına koymuş bir şekilde süratle hırsıza doğru yöneldi Hırsız atlıyı görünce ona döndü, atlı elindeki mızrağı ile hırsıza bir vurdu, hırsız öldü Atlı Ebu Ma'lek'e dönerek:

- Kalk, dedi Ebu Ma'lek:

- Anam babam sana feda olsun, sen kimsin, bu gün Allah seninle bana yardım etti? diye sordu Atlı:

- Ben dördüncü kat gökte bulunan bir meleğim Sen ilk dua ettiğin zaman göğün kapılarının gıcırdayıp ses verdiğini işittim İkinci kez dua yapınca gökte bulunan meleklerin feryadını işittim Sonra üçüncü kez dua edince, bana: "Bu, skıntı içindeki bir kulun duasıdır" Dendi Ben Yüce Allah'tan dua edene yardım ve hırsızı öldürmek için izin istedim İzin verildi ve sana yardıma geldim" Dedi

Hz Enes (ra) demiştir ki:

"Kim bir abdest alır, dört rekat namaz kılar ve bu dua ile Allah'tan bir şey isterse, sıkıntı içinde olsun olmasın, duası kabul edilir" (1)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com