Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dikkat, kızartma, yerken

Kızartma Yerken Dikkat

Eski 01-09-2009   #1
Şengül Şirin

Kızartma Yerken Dikkat

Kızartma yerken dikkat

Gıda Mühendisleri Odası, ilgili ve yetkili kamu kurum ve kuruluşlarının, gıda güvenliği kapsamında, kızartma işlemi gerçekleştiren üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde denetimlerini sıkılaştırmaları gerektiğini bildirdi
Gıda Mühendisleri Odası'nın yazılı açıklamasında, son günlerde basın organlarında ticari adı Magnesol XL olan magnezyum silikatın, uzun süreyle kullanıldığı için sağlığa zararlı hale gelen kızartma yağlarındaki olumsuz değişimin gizlenmesi amacıyla kullanıldığı haberlerinin yer aldığı hatırlatıldı
Bir yağın, normal sürede ve zararlı bileşenlerin oluşmasına neden olmadan kızartma işleminde kullanılmasının, özellikle Türk mutfağında gıda hazırlama tekniği açısından yaygın bir uygulama olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ancak, usulüne uygun yürütülmeyen bu işlemin sakıncalı sonuçlarını gizlemek amacıyla söz konusu kimyasal maddenin kullanılmasının, tüketicilerin aldatılmasına yönelik bir işlem olarak değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi
Uzun süreli kızartma işlemleri sırasında yağda kıvam artışı ve aşırı köpürme görülse de tüketicilerin teknik olarak polar madde ve dumanlanma noktası ya da oksit düzeyini belirlemelerinin mümkün olmadığı işaret edilen açıklamada, ''Bu nedenle ilgili ve yetkili kamu kurum ve kuruluşlarının gıda güvenliği kapsamında, kızartma işlemi gerçekleştiren üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde denetimlerini sıkılaştırmaları, bu tür yağlarda işlem yapanlar ile olumsuz etkilerin giderilmesi amacıyla magnezyum silikat kullananlar hakkında yasal işlem yapmaları gerekmektedir'' ifadesine yer verildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com