![]() |
Mazlumun, Mağdurun ve Çocuğun Dini Sorulmaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
Mazlumun, Mağdurun ve Çocuğun Dini Sorulmaz![]() ![]() 2 Ocak 2009 Tarihli Hürriyet Gazetesindeki Makale ![]() ![]() ![]() Mazlumun, mağdurun ve çocuğun dini sorulmaz Mazlumun, mağdurun ve çocuğun dini sorulmaz HAZRETİ Peygamber (SAV), "Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim" buyuruyor ![]() İnsanın vicdanında var olan ama örselenmiş güzel ahlakı tamamlamak için ![]() ![]() Bugün o eksikler daha da belirgin ![]() ![]() Yüreklerimizi, saflarımızı sıklaştırmalıyız ![]() ![]() Tek akıl, tek vicdan, tek ses ve tek yürek olmalıyız ![]() ![]() Birkaç gündür bombalanan Gazze’de hayatını kaybeden sivillerin 130’u çocukmuş! Öyle diyor rakamlar ![]() Helali haramı, varlığı yokluğu, suçu veya suçsuzluğu anlamadan bu dünyayı bize, dünyayı kirletenlere bırakıp narin kefenlerine sarılarak giden 130 çocuk ![]() Sizden özür diliyorum çocuklar insanlık adına ![]() Dünyanın ve İslam áleminin kefenine, lüksüne, şatafat ve debdebesine kanmış liderleri adına sizden özür diliyorum ![]() Ellerindeki kutsalları değiştirenlere, gönüllerinden "sevmek, merhamet etmek ve insan olmak" kavramlarını çıkarmış olanlara, görmeyenlere veya bu kutsalları göremeyenlere denecek fazla bir şey yok maalesef ![]() Bu yeni yılın ilk günlerinde "Sevgi Peygamberi"nin merhamet, sevgi ve şefkat kokan mesajlarını yeniden hatırlatmak ihtiyacı hissettim ![]() İnsanlığın ölüm kusan silahlara, roketlere, bombalara değil insan olmaya muhtaç olduğunu yeniden hatırlatabilmek için ![]() Yüce Allah’ın bize zulüm doğurmayan, onurlu bir güç vermesine muhtaç olduğumuzu yeniden hatırlatmak için gelin beraberce Peygamberimizin cennet bahçesinde kısa bir gezintiye çıkalım ![]() - Hz ![]() ![]() (Müslim, Hacc, 85) Önce çocukları sevindirirdi ![]() - Bir harbin sonunda vurulmuş bir çocuk gördü ![]() ![]() ![]() O gün, bütün bir gün Hz ![]() ![]() Muhammed’in bundan haberi yoktu ![]() ![]() ![]() - Savaşmak zorunda olan ashabına -Hz ![]() ![]() "Kadın öldürmeyin, çocuk öldürmeyin, yaşlı öldürmeyin, kilise yakmayın, yeşillikleri koparmayın ![]() " Dünya bu ilkelerden ne kadar uzakta ![]() ![]() Bir yanda medeni olduğunu, nazik olduğunu fısıldarken öte yanda ölüm kusanlara tebessümle bakanlar ![]() - Hz ![]() ![]() ![]() Bağışlamayan kimse bağışlanmaz ![]() ![]() - Bir adam Resulullah’a şöyle dedi: "Ya Resulullah, ben koyun kesiyorum ![]() ![]() Peygamberimiz şöyle buyurdu: "Sen koyuna merhamet edersen Allah da sana merhamet eder ![]() Koyuna merhamet etmek ![]() ![]() Allah da sana merhamet etsin buyuruyor ![]() - Hz ![]() ![]() "Biri yolda yürürken çok susadı ![]() ![]() İçine inip su içti, çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir köpek gördü ![]() Adam kendi kendine bu köpek de benim gibi susamış deyip tekrar kuyuya indi, ayakkabısını su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı çıktı ve köpeğe su verdi ![]() Allah onun bu davranışından dolayı razı oldu ve onu bağışladı ![]() - Sahabe sordu: "Hayvanlara iyilik yapmaktan dolayı bize sevap var mı?" O cevap verdi: "Her yaş ciğer (canlı) için bir sevap vardır ![]() Mazlumun, mağdurun, çocuğun dini ve ırkı sorgulanmaz ve sorulmaz ![]() ![]() Kanı dökülmez, kanı dindirilir ![]() ![]() ![]() Medeni dünya bundan ne kadar uzakta!!! Doç ![]() ![]()
|