|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cevaplar, rasulullaha, sahabenin, sav, sordugu, sorular |
![]() |
Bir Sahabenin Rasulullah'a (sav) Sordugu Sorular ve Cevaplar |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Bir Sahabenin Rasulullah'a (sav) Sordugu Sorular ve Cevaplar1- Ya Resulallah, ben insanların en âlimi olmak istiyorum ![]() - Allah'tan en çok korkan, insanların en âlimi olur ![]() 2- İnsanların en zengini olmak istiyorum ![]() - Kanaatkâr olursan, insanların en zengini olursun ![]() 3- İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum ![]() - İnsanların en hayırlısı, insanlara menfaatli olandır ![]() ![]() 4- İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum ![]() - Öyle ise kendin için istediğini başkası için de iste ![]() ![]() 5- Allah'a en yakın kul olmak istiyorum ![]() - Allah'ı çok zikret! 6- İyi hal ve ikram sahibi insan olmak istiyorum ![]() - Öyle ise Allah'a ibadet ederken O'nu görür gibi ibadet et ![]() ![]() 7- İmanımın mükemmel olmasını istiyorum ![]() - Ahlâkını güzelleştir ![]() ![]() 8- Allah'ın itaatli bir kulu olmayı istiyorum ![]() - O halde farzları ihmal etme ![]() ![]() 9- Rabb'imin huzuruna günah kirlerinden temizlenmiş olarak çıkmak istiyorum ![]() - Cünüplük kirinden guslederken günah kirinden de gusletmeyi ihmal etme, tevbe, istiğfarla temizlen ![]() 10- Mahşere giderken yolumun aydınlık olmasını istiyorum ![]() - O halde hiç kimseye zulmetme, kalbini kırma ![]() ![]() ![]() 11- Rabb'imin bana merhametini arzuluyorum ![]() ![]() - Rabb'inin yarattığı insana ve bütün canlılara merhamet eyle ![]() ![]() 12- Günahlarımın azalmasını istiyorum ![]() - Öyle ise tevbe, istiğfarını çoğalt ![]() ![]() 13- Rabb'imin rızkımı bol vermesini istiyorum ![]() - O halde abdestli çalışmaya devam et ![]() 14- Ayıplarımın yüzüme vurulmamasını istiyorum ![]() - Sen burada kimsenin ayıbını yüzüne vurmazsan, orada da senin ayıbını kimse yüzüne vurmaz ![]() 15- Günah kirlerinden ruhumu nasıl temizlerim? - Gözyaşıyla ![]() ![]() Kenzü'l-Ummal |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bir Sahabenin Rasulullah'a (sav) Sordugu Sorular ve Cevaplar |
![]() |
![]() |
#2 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Bir Sahabenin Rasulullah'a (sav) Sordugu Sorular ve CevaplarTeşekkürler esmer_yar bu konuda güzeldi ![]() ![]() ![]()
![]() |
|