![]() |
Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin..Muaz b ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber aleyhisselam ile bir seferde beraber bulunuyordum ![]() ![]() - Ey ALLAH'ın Resülü, bana cehennemden uzaklaştıran ve cennete koyan bir iş haber ver ![]() ALLAH'ın Peygamberi buyurdular ki: - Bana büyük bir şeyden sordun ![]() ![]() ALLAH'a ibadette bulunur, ona hiç bir şeyi ortak koşmazsınız, namazı devamlı olarak kılar, haccını da eda edersin ![]() ![]() ![]() ![]() -"Çok ibadet etmekten, (o kimselerin) vücudları yataklardan uzak kalır: korkarak ve ümid ederek Rablerine yalvarırlar, verdiğimiz rızıklardan başkalarına verirler, yaptıklarına karşılık olarak, onlar için gizlenen müjdeyi bilen olmaz ![]() ![]() -" Sana işin başını, temel direğini ve zirvesini söyleyeyim mi? - Söyle ey ALLAH'ın Resulü, dedim ![]() - İşin başı İslam, temel direği namaz, zirvesi de cihad'dır (ALLAH'ın dininin yayılması için çalışmaktır ![]() Bundan sonra buyurdular ki: - Bunların hepsini koruyan şeylerin ne olduğunu haber vereyim mi? - Haber ver, Ey ALLAH'ın Resulü, dedim ![]() - Bunu, yani dilini koru, buyurdular ![]() - Konuştuklarımızla mesul tutulur muyuz, ey ALLAH'ın Resulü? diye sordum ![]() - ALLAH , ALLAH, ey Muaz! Dillerinin ettiğinden başka bir şey insanları cehenneme atar mı? Yani çoğu defa insanı felakete ***üren dilinin yaptıklarıdır, buyurdu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin.. |
![]() |
![]() |
#2 |
v_o_k_o_
|
![]() Cevap : Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin..emegıne saglık ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin.. |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() Cevap : Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin..allah bizleri cennete girenlerden eylesin |
![]() |
![]() |
|