Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ameller, cennete, güzel, işleyin, koyacak

Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin..

Eski 12-30-2008   #1
meLankoLik_asaLet
Icon1861

Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin..

Muaz bCebel (ra) şöyle rivayet ediyor
Peygamber aleyhisselam ile bir seferde beraber bulunuyordum Bir gün sabahleyin onun yanında ve beraber yürüyorduk Kendisine dedim ki:
- Ey ALLAH'ın Resülü, bana cehennemden uzaklaştıran ve cennete koyan bir iş haber ver
ALLAH'ın Peygamberi buyurdular ki:
- Bana büyük bir şeyden sordun Ancak ALLAH'ın kolaylaştırdığı kimseye o, kolaydır Şöyle ki:
ALLAH'a ibadette bulunur, ona hiç bir şeyi ortak koşmazsınız, namazı devamlı olarak kılar, haccını da eda edersin Ve ilave ederek: Sana hayır kapılarını göstereyim mi? Oruç, günahlardan koruyucu bir ibadettir Sadaka, suyun ateşi söndürdüğü gibi günahların ateş azabını söndürür Kişinin, gecenin tenha vaktinde kıldığı namaz, salih kulların alâmetidir Sonra Resülullah aleyhisselam:

-"Çok ibadet etmekten, (o kimselerin) vücudları yataklardan uzak kalır: korkarak ve ümid ederek Rablerine yalvarırlar, verdiğimiz rızıklardan başkalarına verirler, yaptıklarına karşılık olarak, onlar için gizlenen müjdeyi bilen olmaz" mealindeki (secde Suresi) Ayet-i Kerimeyi okudu Bundan sonra buyurdular:

-" Sana işin başını, temel direğini ve zirvesini söyleyeyim mi?
- Söyle ey ALLAH'ın Resulü, dedim Buyurdular ki:
- İşin başı İslam, temel direği namaz, zirvesi de cihad'dır (ALLAH'ın dininin yayılması için çalışmaktır)
Bundan sonra buyurdular ki:
- Bunların hepsini koruyan şeylerin ne olduğunu haber vereyim mi?
- Haber ver, Ey ALLAH'ın Resulü, dedim Bunun eli ile dilini işaret ederek:
- Bunu, yani dilini koru, buyurdular Bunun üzerine:
- Konuştuklarımızla mesul tutulur muyuz, ey ALLAH'ın Resulü? diye sordum
- ALLAH , ALLAH, ey Muaz! Dillerinin ettiğinden başka bir şey insanları cehenneme atar mı?
Yani çoğu defa insanı felakete ***üren dilinin yaptıklarıdır, buyurdu (Tirmizi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin..

Eski 12-30-2008   #2
v_o_k_o_

emegıne saglık

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 01-01-2009   #3
FBMH1907

allah bizleri cennete girenlerden eylesin
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com