![]() |
Atatürk'e Yazılan 72 Yıllık Mektup ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Gözyaşı
|
![]() Atatürk'e Yazılan 72 Yıllık Mektup !Tam 72 yıl önce bu mektup bir şehit oğlundan Ulu Önder Atatürk'e yazıldı ![]() ![]() ![]() Ata'ya yazılan 72 yıllık mektup! Bundan tam 72 yıl önce şehit oğlundan Atatürk'e yazılan mektup ![]() ![]() ![]() TBMM’ye bağlı Dolmabahçe Sarayı'nın deposundan, Atatürk’e 1936 yılında bir şehidin oğlu tarafından yazılan mektup çıktı ![]() Çanakkale savaşında babasını kaybeden ve ailesine bakabilmek için iş isteyen gencin mektubundan çok duygulanan Atatürk de, bu gence Beyazıt’taki Talebe Yurdu'nda iş buldu ![]() Milli Saraylar Daire Başkanlığı bugün "Atatürk ve Milli Saraylar" adlı bir sergi açacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O MEKTUP Sergide yer alacak bir mektup ise Atatürk’ten iş isteğini içeriyor ![]() ![]() ‘’Ben yurt ödevini Selimiye topçu kıtasında yapmış ve babasını, Çanakkale savaşının yüksek istişarelerinizde, yurdu tarihe geçen bir kahramanlıkla korurken, şehit veren bir Türk evladıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlkokulu bitirmiş, çok sağlam ve gürbüz bir Türk yiğidi olan ben fabrikalar doldurup, eşsiz yaptığınız bu cumhurluk toprağında her hangi bir tavassuttan mahrum olmaktan başka hiçbir kabahatim olmadığı halde, ben kendim ve hem de şehit babamın bana bıraktığı anam ve yavrularını açlıktan inletiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili önderimiz… Boyabat Benlibelen köyünden, Çoraklı oğullarından, Beşiktaş Akaretler, 3 numaralı, Hakkının kahvesinde sakin Hüseyin oğlu Ali… ![]()
![]() |
Cevap : Atatürk'e Yazılan 72 Yıllık Mektup ! |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk'e Yazılan 72 Yıllık Mektup !Paylaşım için teşekkürler arkadaşım |
![]() |
![]() |
|