Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beğendirme, rabbim

Rabbim Beni Bana Beğendirme

Eski 12-25-2008   #1
gülgüzeli

Rabbim Beni Bana Beğendirme

Ey nefsim, kendi gerçeğinle yüzleşmeye hazır mısın ? Hesaptan önce hesap vermeye ne dersin ? Halkın sevgisini ararken, Allah'ın nefretinden emin misi n? Kendine karşı sadakatini kaybetme Elest bezmindeki ahd-ü misakını unutma Ey kendi başına buyruk nefsim! Sevdaların, korkuların, kaygıların ?!Evet biraz açar mısın ? Kalp ritmini zorlayan heyecanlarından bahsetsene ! Hangi limana demir attın ? Göze gireyim derken, gözden düştüğünün farkında değilsin Övünmek ve saygınlık kazanmak için bu ne hırs? Kendini beğenen nefsim şöyle demen gerekmiyor mu ?
“RABBİM BENİ BANA BEĞENDİRME
Bilmediklerine “ben bilirim” demekten vazgeçmeyecek misin?Hala “bilmiyorum” demeyi bir nakısa olarak mı göreceksin ? NEFSİM ! Kitab'a karşı neden soğuksun ? Namaza neden ağırsın ? Kardeşlerine niçin mesafelisin ? Aktüaliteye meraklı, Ahiret'e duyarsızsın Hangi kulvarda geziniyorsun ? Başını almış nereye gidiyorsun ? Ne zaman samimi olacaksın Riya ile kendine zulmetme Toplum içinde kıldığın namaz ile yalnız iken kıldığın namaz arasındaki farkı nasıl izah edeceksin ? Nefsim! Rabb'imin “Feveylun” dediğini duymuş olman lazım Namazında kendine yazık etme riya bulaşan namazbaşına bela olmasın Okuduğun Kur-an sana zulmetmesin Nice Kur-an okuyanlar var ki, Kur-an onlara lanet eder Bunu biliyorsun Ey kendine zulmeden nefsim ! Günah işlemekte ne kadar cesursun Ateşe dayanma gücünü nerden alıyorsun ? Nefsim ebedi ve ezeli düşmanına, şeytana açık veriyorsun Düşmanını küçümsüyorsun Nefsim ! Niçin susuyorsun ? Çünkü suçlusun Haydi itiraf et Dönsene Gel tevbeye Ey nefsim hala kendini temize çıkarmaya devam edecek misin ? Oysa Hz Yusuf Nebi şöyle diyordu: “Ben nefsimi temize çıkarmıyorum” Yusuf'un yapmadığı tezkiyeyi yapıyorsun Bak dinle Kur-an ne diyor: “Nefislerinize tezkiye etmeyiniz” (Necm- 32) Ey nefsim ! Kendini güvende mi hissediyorsun ? Oysa Hz Muhammed (sav), kızı Fatıma'ya güvence vermemişti “Kızım Fatıma nefsini ateşten koru, kıyamet günü senin için elimden bir şey gelmez” Yoksa kimsenin bilmediği güvencelerin mi var ? Hz Muhammed'in kızına vermediği garantiyi sana veren mi var ? Nefsim topraktan geldiğini unutmuş gibisin Azrail ile randevunu erteledin mi yoksa ? Ey yaşam hırsı ile sersem hırsım ! Hz Muhammed'den geriye kalan neydi ? Nefsim ! Mutmain misin ? Samimi misin ? Haydi rabbine dön ! Sen dünmek istemesende dönüş O'nadır Sen Rabb'inden?Rabb'in senden razımı ? Uyarıya muhtaç nefsim, kendini müstağni görme Yoksa samimiyetsizliğini gizlemek için mi samimiyet edebiyatı yapıyorsun?

EY NEFSİM! HALİS OL Kİ, HALAS BULASIN!

Cevap : Rabbim Beni Bana Beğendirme

Eski 12-25-2008   #2
merve16

Ey nefsim ! Kendini güvende mi hissediyorsun ? Oysa Hz Muhammed (sav), kızı Fatıma'ya güvence vermemişti “Kızım Fatıma nefsini ateşten koru, kıyamet günü senin için elimden bir şey gelmez” Yoksa kimsenin bilmediği güvencelerin mi var ?

çok güzel gerçekten Allah razı olsun kardeşim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-25-2008   #3
gülgüzeli

Amin ecmain inşallah
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-25-2008   #4
meLankoLik_asaLet

emeğine sağlk ablacm
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-25-2008   #5
gülgüzeli

Sağol bitanem seninde okuyan gözlerine sağlık
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com