12-25-2008
|
|
gülgüzeli
|
Rabbim Beni Bana Beğendirme
Ey nefsim, kendi gerçeğinle yüzleşmeye hazır mısın ? Hesaptan önce hesap vermeye ne dersin ? Halkın sevgisini ararken, Allah'ın nefretinden emin misi n? Kendine karşı sadakatini kaybetme  Elest bezmindeki ahd-ü misakını unutma  Ey kendi başına buyruk nefsim! Sevdaların, korkuların, kaygıların ?!Evet biraz açar mısın ? Kalp ritmini zorlayan heyecanlarından bahsetsene ! Hangi limana demir attın ? Göze gireyim derken, gözden düştüğünün farkında değilsin  Övünmek ve saygınlık kazanmak için bu ne hırs? Kendini beğenen nefsim şöyle demen gerekmiyor mu ?
“RABBİM BENİ BANA BEĞENDİRME ”
Bilmediklerine “ben bilirim” demekten vazgeçmeyecek misin?Hala “bilmiyorum” demeyi bir nakısa olarak mı göreceksin ? NEFSİM ! Kitab'a karşı neden soğuksun ? Namaza neden ağırsın ? Kardeşlerine niçin mesafelisin ? Aktüaliteye meraklı, Ahiret'e duyarsızsın  Hangi kulvarda geziniyorsun ? Başını almış nereye gidiyorsun ? Ne zaman samimi olacaksın  Riya ile kendine zulmetme  Toplum içinde kıldığın namaz ile yalnız iken kıldığın namaz arasındaki farkı nasıl izah edeceksin ? Nefsim! Rabb'imin “Feveylun” dediğini duymuş olman lazım  Namazında kendine yazık etme  riya bulaşan namazbaşına bela olmasın  Okuduğun Kur-an sana zulmetmesin  Nice Kur-an okuyanlar var ki, Kur-an onlara lanet eder Bunu biliyorsun Ey kendine zulmeden nefsim ! Günah işlemekte ne kadar cesursun  Ateşe dayanma gücünü nerden alıyorsun ? Nefsim ebedi ve ezeli düşmanına, şeytana açık veriyorsun  Düşmanını küçümsüyorsun  Nefsim ! Niçin susuyorsun ? Çünkü suçlusun  Haydi itiraf et  Dönsene Gel tevbeye  Ey nefsim hala kendini temize çıkarmaya devam edecek misin ? Oysa Hz Yusuf Nebi şöyle diyordu: “Ben nefsimi temize çıkarmıyorum ” Yusuf'un yapmadığı tezkiyeyi yapıyorsun Bak dinle Kur-an ne diyor: “Nefislerinize tezkiye etmeyiniz ” (Necm- 32) Ey nefsim ! Kendini güvende mi hissediyorsun ? Oysa Hz Muhammed (s a v), kızı Fatıma'ya güvence vermemişti  “Kızım Fatıma nefsini ateşten koru, kıyamet günü senin için elimden bir şey gelmez ” Yoksa kimsenin bilmediği güvencelerin mi var ? Hz Muhammed'in kızına vermediği garantiyi sana veren mi var ? Nefsim topraktan geldiğini unutmuş gibisin  Azrail ile randevunu erteledin mi yoksa ? Ey yaşam hırsı ile sersem hırsım ! Hz Muhammed'den geriye kalan neydi ? Nefsim ! Mutmain misin ? Samimi misin ? Haydi rabbine dön ! Sen dünmek istemesende dönüş O'nadır  Sen Rabb'inden?Rabb'in senden razımı ? Uyarıya muhtaç nefsim, kendini müstağni görme  Yoksa samimiyetsizliğini gizlemek için mi samimiyet edebiyatı yapıyorsun ?
EY NEFSİM! HALİS OL Kİ, HALAS BULASIN!