![]() |
Bir Bilsen Kimler Aldandı |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Bir Bilsen Kimler Aldandı- Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandi! Çünkü Kur'an şöyle anlatti: 'Allah tarafindan hiç hesaba katmadiklari karşilarina çıkıverdi ![]() ![]() ![]() -- Cennetteki yerini hazir bilen herkes aldandı! Zira Kur'an 'O öyle sizin kuruntu ve hayallerinizle olacak iş değil ![]() ![]() -- Ölüm yokmuş gibi yaşayan dünyaperest aldandı! Zira Kur'an turrayi şöyle basti: 'Her nerede olursaniz olunuz ölum size yetişir! Velev eflake ser cekmiş surlarda bulunun!' (Nisa 7 -- Ameline güvenen abid aldandi! çünku Efendimiz (as) şöyle ferman buyurdu: "Zinhar aldanmayin! Hiç kimse ameli ile kurtulamaz!" Soruldu: "Sen de mi Ya Rasulallah?" Cevap verdi: "Evet ben de!" -- Salih amel isliyorum sanan riyakar aldandi! Çünkü Kutsi Hadiste Allah Teala soyle buyurdu: " ![]() ![]() ![]() --Aleme telkin verip kendini unutan vaiz aldandi!" 'Insanlara iyilik emreder de kendinizi unutur musunuz? Halbuki kitap okuyorsunuz, artik akıl etmez misiniz?' (Bakara 44) -- Rabbini birakip hevasina kulluk eden aldandi! 'Gördun mü o hevasini ilah edineni? Artik ona sen mi vekil olacaksin ![]() -- Rahmete güvenip kendini emniyete salan fasik aldandi! 'Allah'in kendilerine kuracagi plandan emin mi oldular? Kendilerine yazik eden kavimlerden başkasi Allah'in mekrinden emin olmaz!' (A'raf 9 -- Yolunun eğriliğinden şüphe etmeyen kendini bilmez aldandi! 'Tuttuklari yol sebebiyle dünya hayatindaki bütün çabalari boşa gitmiştir de zannederler ki cidden iyi bir iş yapıyorlar ![]() -- Kendini hizmette bilip, kılını dahi kıpırdatmayanlar aldandı! 'Allah gayret gösterip cihat edenlere, olduğu yere mıhlanıp kalanların çok uzerinde bir ecr-i azim ihsan etmiştir ![]() -- Nasıl desem bilmem ki Namazsız aldandı! Hele bir baksan ya Kur'an nasil anlattı: 'Ashabi yemin Cennetten seslenip mucrimlere soruyorlar, sizin bu sekar cehennemine girmenize ne sebep oldu? Diye ![]() Onlar da diyorlar: 'Biz namaz kılanlardan degildik ![]() ![]() ![]() - 'Ben bundan sonra kurtulmam ![]() 'De ki: Gunah islemek suretiyle öz-nefisleri aleyhine israf etmiş kullarım! Allah'in rahmetinden umidi kesmeyin, çünku Allah butun günahlari magfiret buyurur ![]() ![]() - 'Allah dilemeseydi gunahkar mi olurdum!' diyen kaderci aldandi! 'Diyecegi gün bir nefis: Eyvah! Allah yaninda yaptigim eksikliklerden dolayi hasretime bak, doğrusu ben eğlenenlerden idim ![]() ![]() - 'Keşke her günahim bunun gibi olsa ![]() Zira Sahabe Hazreti Enes şöyle anlattı: "Sizler, size göre sac kilindan ince, kiymeti olmayan işler yapiyor, günahlar işliyorsunuz ![]() ![]() - 'Bakma! Benim kalbim temiz ![]() 'Yemin olsun ki zamana! Insan mutlak husranda ![]() ![]() ![]() - 'Bir lokma bir hirka devirleri geçti artik; bu zamanda her sey para!' diyen zengin aldandi! 'Oyaladi o malda çokluk kuruntusu sizleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - 'Bu zamanda da bu olur mu canım!' diyen cahil aldandi! 'Rabbinin kelimesi doğrulukca da adaletce de tam kemalindedir, onun kelimelerini degistirebilecek yok, isiten de O, bilen de O ![]() ![]() - 'Göreceksin biz nice haci-hocadan önce girecegiz cennete!' diyen nadan aldandi! 'Şüphesiz korunan muttakiler içindir Rablerinin katinda na'im Cennetleri ![]() --'Hem ondan hem bundan lazim; öyle tek tarafli, a-sosyal olmaz ![]() Zira ' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - 'O kadar incesine aklim ermez ![]() 'Onlar dunya hayatini zahiren biliyorlar ![]() - 'Bu da bir şey mi canim, millet neler işliyor ![]() 'Ona kendi kazandigi,size de kendi kazandiginiz ![]() ![]() Lakin 'şuphe yok butun yaptiklarinizdan mesul tutulacaksiniz!' (Nahl 93) - 'Benim babam da haci ![]() çünkü baksana dalgalar arasindaki inkarci oğlu icin yalvaran Nuh peygambere ne denildi: 'Ey Nuh! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - 'Ben giybet etmiyorum ki, olani söyluyorum ![]() Zira Efendimiz bir gün soruverdi: "Bilir misiniz giybet nedir?" diye ![]() Ashab, "Allah ve Rasulu daha iyi bilir" dediler ![]() Efendimiz, "kardesini beğenmeyecegi şekilde anmandir" buyurdular ![]() Soruldu: "Ya söyledigimiz şey onda varsa?" Cevap verdi Efendimiz: "Eger varsa onu giybet ettin demektir ![]() ![]() - 'Işlediysek biz işledik; azabini çeker diyetini öderiz ![]() 'Yemin olsun! Rabbinizin azabindan onlara velev bir nefha, bir kıvılcım dokunuverse VAY BIZLERE derler!'(Isra 21)
|