Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, gibidir, sevgi

Sevgi Dua Gibidir

Eski 12-25-2008   #1
gülgüzeli

Sevgi Dua Gibidir

Sevgi dua gibidir

Onun içine her şeyi sığdırabiliriz Koydukça genişler haznesi… Dualar nasıl ki genişledikçe ve içi doldukça tesiri artarsa, sevgi de paylaşıldıkça öylece büyür Başkası için edilen dualar nasıl muteberse kişinin kendisi dışındakileri sevmesi de öyledir Bununla beraber insanın kendini fazlaca sevmesi, bu duyguyu sadece kendisine layık görmesi ve bölüşememesi fakirliğin en çirkinidir Sevdiğiniz kişiyle yarın düşman olabileceğinizi düşünseniz de sevgi, sınır koyulmaması ve ertelenmemesi gereken tek şeydir bence

Bugüne kadar sevgi üzerine neler söylenmedi ki! Hiç kimse bu his karşısında bîgâne kalamadı Sevgiye pusu kuranlar da ondan yana göründüler Sevgiye dair söylenen şu sözler ne kadar da manidardır: “Kavgayı sonbahar yapraklarına yazdım; rüzgârlar alsın götürsün diye… Nefreti karlara yazdım güneşle erisin gitsin diye Kini bulutlara yazdım fırtınalar dağıtsın diye… Sevgiyi yeni doğmuş bebeklerin kalbine yazdım; onlarla büyüsün diye…”

Sevgi; nefretin ikliminde çoraklaşan yüreklerimize çiseleyen nisan yağmurları gibidir

Her damlası yüreğimizi temizler ve yumuşatır Kinin tarlasında boy atan dikenlere inat, sevgiler başak verir; büyür, gelişir, serpilir ardı sıra… Ondan süzülen her damla, çürüyen ve kokuşan benliğimizi yeşertir Hoyrat vakitlere umudun ve huzurun gölgesi düşer Nefretin bıraktığı boşluklar iri güllerle dolar Bahçelerden yükselen rayihayla ruhumuz arınır

Hoşgörünün sultanı Mevlana ne güzel demiş Divan-ı Kebir’inde: “Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra” Al benden de o kadar… Altının, inci ve mercanın değeri hükmi olsa da, sevginin kıymeti sabittir Sevgiyi maddeyle satın alamazsınız hiçbir zaman

Sevginin bayraktarlığını yapan ve sesi yedi asırdan beri asumanda yankılanan Yunus Emre, sözüyle ve özüyle bu yolun tavizsiz yolcusu olmuştur O, huzuru sevgide bulmuş, bunu iman ve irfan göğüne basamak yapmıştır Eşyaya maneviyat penceresinden bakan bu nur yüzlü dost bize, altın yaldızlı harflerle yazılmaya layık şu veciz sözleri yadigâr bırakmıştır:
“Gelin tanış olalım, işin kolayın tutalım
Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz”

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com