Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Aşk & Sevgi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boyu, evliliğin, sırrı, ömür

Ömür boyu evliliğin sırrı....

Eski 12-21-2008   #1
bonsoir
icon110

Ömür boyu evliliğin sırrı....

Ömür Boyu evliliğin sırrı …

Evliliğin mutlu yürümesi için her şeyden önce ailede rol paylaşımı ve herkesin rolünden memnun olması gerekir

Eğer bir ailede büyükannelik,büyükbabalık,annelik,babalık,er keklik,ağabeylik ,ablalık çocukluk rolleri belli değil ve birbirine karışmışsa orada aile düzeninden bahsedilmez

Geniş ailelerde rol çatışmaları daha çok yaşanırEkonomik alandan çocukların eğitim alanlarında söz sahibi olmak isterler

Aileyi temsil eden üyelerin her birinin kişilik haklarını temsil eden bir “Ben Alanı” vardır(Benim odam,benim masam,benim kitabım vs )derken bu alanı ifade etmiş oluruz

Bir aile üyesi kendi “ben alanı”nı kullanırken diğer aile üyelerini rahatsız edecek şekilde davranmamalıdırBen alanının sınırlarını görgü ve ahlak kuralları belirler

Büyükbaba ve büyükanne torunlarına “benim torunum “ deyip sevebilirAma onun eğitiminde söz sahibi öncelikle anna-babanın “ben alanı”na girer…

Yeni evlenen genç kız veya genç erkek artık eskisi kadar ana-babasına ve çevresindekilere yeteri kadar zaman ayıramazÇünkü evliliğin ve aile olmanın getirdiği sorumlulukları temsil eden “biz alanı”nı kabullenmek istemezler”Oğlum evlenince bizden koptu,el kızına bağlandı!” Veya tersi yönde serzenişte bulunurlar

Ama asıl kriz noktası eşlerin birbirlerinin “Ben Alanları” na saygı duyup duymamalarıyla ilgilidirEşler birbirinin ben alanlarına saygı duymaya ve bu alanı çiğneyecek davranış ve isteklerde bulunmamaya çok dikkat etmeliler”Sen artık evli kadınsın,eski arkadaşlarınla görüşmeni istemiyorum” diyen genç koca eşinin “Ben Alanı “ nı daraltıyor,kendi eliyle çatışma ortamı hazırlıyor demektir…”Ben alanı “ daraltılan kadının özgüven duygusu yara alıreşinin kendisine yeterince güvenmediğini düşünüreşlerden bininin tek yanlı olarak diğerinin “Ben Alanı” na hakim olma isteği beraberliği ,sıkıntılı çakilmez yapar…

Gelenekler ve çevrenin aile yapısı üzerinde büyük tesiri vardırElbette geleneksel ailede ki rol dağılımı günümüzde geçerli değildirEşinizi seviyorsanız ona hizmet davranışları göstererek sevginizi belli edebilirsinizEv işleri ve çocuk bakımı neden bütünüyle kadının görevi olsun ki???Erkek te o evde yaşıyor boş zamanını tv karşısında geçireceğine eşine yardımcı olsa,çocuklarıyla ilgilense hem eşinin sevgisini kazanır ,hemde çocuklarının…

Çivi çakmak ,bir musluğun contasını değiştirmek ten aciz eşler bu işleri “kılıbıklık “sayıyorsalar aslında kendi beceriksizliklerini gizlemek için “kazak erkek “olmakla övünen erkeklerin sayısıda az değildir…Bir erkek ,arkadaşına ,veya başkalarına gösterdiği sabrı ve saygıyı neden hayat arkadaşına göstermez???Bir kadın ,güne giderken veya dışarı süslenip şık çıkarken neden işten eve gelen kocasını günlük elbiseyle karşılar Evine gelen misafirlere çeşit çeşit pastalar hazırlarken ,Neden eşine akşama ne pişirmemi arzu edersin diye sormaz…
Bu sorularımızın cevabını verebildiğimiz sürece ömür boyu mutlu olmamamız için hiçbir sebep yoktur

Erkeğin aklı Ev Kadını arar ama kalbi ve hayal gücü başka özellikler peşindedir

Fırın düzen alır,hamur biter,ev düzen alır ,ömür biter…

DostÇa KalıN:56:58 alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Ömür boyu evliliğin sırrı....

Eski 12-22-2008   #2
KallaviOrhan

gerçekten doğru teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-22-2008   #3
Şengül Şirin

Herşeyi çok güzel anlatan bir yazıEmeğine sağlık arkadaşım
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-22-2008   #4
bonsoir

Bu konuyla ilgili yakından tanıdığım yeni evli bir kızımızın başından geçen olayı anlatmak isterimYukardaki konuya ek olarak ta:

Bir kadın olarak ta kacanızdan bir şey istediğiniz zaman elinizde olmayarak ta sadece o isteği dile getirmiyor ,aynı zamanda annenizin o istekte bulunurken babanıza takındığı tavrıda takınıyor,aynı beden dilini kullanıyorsunuz

Sorununu anlattığı zaman bende bu konuyu açtım ve anlattım o na ve :---"Abla çok haklısın aynı annemin babama dediği gibi bende eşime öyle söyleyip tavır takındım"dediişte etrafımızda bütün bu olaylar yaşanıyor

Erkekler de eşlerinden bir şey istediğinde,sadece o istekte bulunmuyor ,babanızın otoriter tavrı ve buyurgan ses tonunu kullanıyorsunuz

DostÇa KalıN:56:58

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com