![]() |
Pankek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() PankekPankek Malzemeler: 30 adet 7 cm ![]() 135 gr ![]() 1/2 tatlı kaşığı (tsp) kabartma tozu 1/4 tatlı kaşığı (tsp) karbonat 2 yemek kaşığı (tbs) toz şeker 1/4 tatlı kaşığı (tsp) tuz 250 ml ![]() 2 adet organik yumurta 1 yemek kaşığı (tbs) fındık yağı Tavayı yağlamak için tereyağı Tarif: Derince bir kabın içinde unu, kabartma tozunu, karbonatı, toz şekeri, tuzu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Yapışmaz bir tavayı, orta ateşte iyice kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişmemiş tarafı iğne deliği boyutlarında, göz göz olduğunda (isterseniz bu aşamada, halka şeklinde dilimlediğiniz bir adet muz dilimini veya taze çay üzümlerini, pankekin üzerine koyabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız pankekleri, balla, reçelle, akçağaç şurubuyla, nutellayla, meyveyle servis yapın ![]() afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|