![]() |
Su Hiç Bir Zaman Ateşten Korkmaz.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Su Hiç Bir Zaman Ateşten Korkmaz..Bu dünyada başa gelen bela lokmalarını yiyip sindirmeyen ilahî aşka ulaşamaz ![]() •Aşk benim gönlümü yıktığı, harap ettiği için bu gönül harabesine güneşin rahatca, engelsiz vurması gerek ![]() • Padişah bana dua etmiş, kendi duasını da kendisi kabul etmiş ![]() ![]() •Beni huzura kavuşturmak için çok defalar yüzünü gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() •O'nun yüzündeki örtünün nüru bile bütün alemi yakıp yandırıyor ![]() •Ya Rabbi! 0 padişah yüzündeki örtüyü kaldırsa da, yüzünü örtüsüz olarak gösterse alemin hali nice olur? •Aşk benim yanımdan geçti, ben de onun ardına düştüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() •0 beni yutunca, ben zamaneden de geçtim, dünyadan da kurtuldum ![]() ![]() ![]() ![]() • Bu dünyada başa gelen bela lokmalarını yiyip sindirmeyen, îlahî aşk şarabının lezzetini tatmamış kişidir ![]() • Bu gerçeği bildikleri, bu gerçeğe güvendikleri için, peygamberler başlarına gelen belalardan şikayet şöyle dursun, onları şerbet gibi içtiler ![]() ![]() Mevlânâ Celâleddîn, Dîvân-ı Kebîr’den (c ![]() |
![]() |
![]() |
|