Gülün Güzel Kokusu Bülbüle Aşkındandı |
|
|
#1 |
|
meLankoLik_asaLet
|
Gülün Güzel Kokusu Bülbüle Aşkındandı![]() Suskun gül konuşabilseydi,bülbülün nağmelerine cevap verebilseydi ,neler demezdi ki? ![]() ![]() ''Ben de seni sevdim ey bülbül !Aşkım dilimde değil lisan-ı halimde Her yaprak açışım sana cevaptı Bu bendeki güzel koku ,sana olan aşkımdandı Dur,ne olur gitme!Bilirim ki,dikenlerim bağrını deler Yaslanma bana![]() ![]() Öyle bir varlığa yaslan ki, sonsuzluk aşkını yaşa![]() ![]() ''Bülbül,ezeli gül bahçesinin hasreti içinde feryat figan etti Bülbülün aşkı güldü,ama çilesi dikeniydi Bu yüzden aşk yolu çileydi Aşıklar hep cefa çekerdi!Bülbülün kısmetine de çile düştü![]() Bülbül,gülde aşkı gördü Her gece seherlerde maşukunu özlemle bekledi Çünkü aşığa uyku haramdı Aşk ehlinin uyuduğunu kim görmüştü ki!Zahirde uyur gibi görünse de,kalbinin daim uyanık olduğu bilinirdi![]() Aşıklar,gülün yılda bir kere açmasını ,Hz Muhammed Mustafa'nın nurunun gülümsemesi bildi Onun için gül aşkın sembolü oldu![]() Tasavvufun sembolü yine güldü,Bülbül ise,ilahi aşk içinde yanan can ve ruhtu Bu sebepten bülbül ,ezeli gül bahçesinde durmadan feryad etti
|
|
|
|