![]() |
Çaresizlerin Çağrısına |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Çaresizlerin ÇağrısınaYaşlı bir kadıncağız Cüneyd-i Bağdadi'ye gelip kaybolmuş olan oğlunun bulunması için dua ister
![]() ![]() ![]() "-Sabret! Zavallı kadın- boyun büker, geri döner ![]() ![]() ![]() Bir-kaç gün sonra evlat ateşiyle yüreği kavrulan dertli ana tekrar gelir: "-Efendim!" der, "ne olur, bu sefer dua buyursanız!" Cüneyd(r ![]() ![]() "-Sabret! Kadın bu kez daha zorlanarak ta olsa yine itaat eder ![]() ![]() Sonra, bir-kaç gün geçer ve yaşlı kadın bir kez daha Cüneyd(r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Efendim! der, "artık dayanacak gücüm kalmadı ![]() ![]() Cüneyd(r ![]() ![]() ![]() "-Eğer" der, "doğru söylüyorsan git, çünkü evladın evine dönmüştür ![]() Yaşlı kadın bu müjdenin ümidiyle, yel olur, evine döner ![]() ![]() ![]() Halk hayretle Cüneyd-i Bağdadi'ye sorar: "-Çocuğun döndüğünü nereden bildiniz?" O, Kur'an'dan bir ayetle cevap verir: "Çaresizlerin çağrısına O'ndan başka cevap veren yoktur"(Neml,62) O kadın "çaresiz kaldım" deyince anladım ki Rahmet ve Kudret imdadına koşacak!" |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Çaresizlerin Çağrısına |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Çaresizlerin Çağrısınaçok anlamlı bir paylaşım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |