Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kullanmayın, süt, tozu

En Az 6 Ay Süt Tozu Kullanmayın

Eski 12-12-2008   #1
Şengül Şirin

En Az 6 Ay Süt Tozu Kullanmayın

En az 6 ay süt tozu kullanmayın
Piyasayadan tamamen toplanamayan melaminli süt tozları dehşet saçıyor

Gıda katkı maddesi olarak kullanılan melaminin bir ‘hile’ olduğunu belirten Prof Dr Yetim, Çin üretimi süt tozları konusunda uyarıda bulundu: En az 6 ay kullanmayın Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr Hasan Yetim, melaminin tabak, bardak gibi mutfak eşyalarının üretiminin yanı sıra pek çok alanda kullanılan endüstriyel bir madde olduğunu söyledi

YÜKSEK AZOT İÇERİYOR

Çin’de üretilen süt ve süt ürünleri ile süt tozlarının neden olduğu zehirlenmelerle gündeme gelen bu maddenin, gıda katkı maddesi olmadığını ifade eden Yetim, “Melamin yapısında fazla miktarda azot bulunan kimyasal bir bileşiktir Bu nedenle sütteki protein oranını yüksek gösterebilmek için toz haline getirilmiş melamini süt ve süt tozlarının içine bir miktar ilave ediyorlar” dedi Yetim şöye konuştu: “Melamin böbrek ve damar hastalıklarına, ürogenital sistemlerde büyük zararlara hatta kansere neden olabilmektedir

Çin üretimi süt tozları her yerde

Herhangi bir zararlı etki ihtimaline karşı özellikle ithal süt tozlarını ve süt tozlarından yapılan ürünlerin en az 6 ay kullanılmamasını tavsiye eden Yetim, “Çünkü Çin, melamin katkılı ürünleri ülkesinde sattığı gibi ABD’ye ve diğer pek çok ülkeye de göndermiş” ifadesini kullandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com