Sende Kucak Aç !!(okunmaya değer ) |
|
|
#1 |
|
bonsoir
|
Sende Kucak Aç !!(okunmaya değer )Birbirine bitişik iki çiftlikte yaşayan iki erkek kardeş vardı Günlerden bir gün aralarında bir anlaşmazlık başgösterdi![]() İki kardeş arasında o zamana kadar ilk defa görülen anlaşmazlık giderek büyüdü ve ayrılığa sebebp oldu![]() ![]() İki kardeş birbirine yalnız küsmekle kalmadılar,yıllardır ortaklaşa kullandıkları tarım makinelerine varıncaya kadar sahip oldukları bütün mal varlıklarınıda ayırdılar ![]() ![]() ![]() Küçük bir anlaşmazlık giderek büyüdü ve tartışmalar yerini nahoş sözlere bıraktı Kardeşler arasında şiddetli bir kavga oldu ve de ardından ürkütücü bir sessizlik ![]() ![]() Bir sabah büyük kardeşin kapısına bir usta geldi ![]() Elinde büyük bir marangoz çantası vardı Ev sahibinden geçici bir iş istedi![]() Büyük kardeşin aklına o an bir" iş "geldi ve küçük kardeşinin çiftliğini göstererek "Geçen haftaya kadar kardeşimin çiftliğiyle aramızda bir otlak vardı Ama o, buldozerlerle iki çiftlik arasına bir dere yaptı Senden istediğim iş ;Kardeşimin çiftliğini göremiyeceğim kadar yükseklikte bir duvar örmendir"diyerek malzemeleri verdi![]() ![]() ![]() Büyük kardeş kasabaya gitti Usta bütün gün malzemelerle ölçerek biçerek bazen çiviler çakarak büyük bir titizlikle çalışıyordu Gün akşam olunca işini bitirmişti Büyük kardeş kasabadan dönünce birde ne görsün![]() ![]() İki çiftliğin arasına yüksek bir duvar örmesini söylediği usta,iki çiftlik arasına çok güzel bir köprü yapmıştı![]() ![]() Karşılaştığı bu manzara karşısında hala şaşkınlığını atmamıştı ki köprüden karşıdan birinin geldiğini gördü![]() ![]() Dikkatle baktığında karşıdan gelenin kardeşi olduğunu gördü Kardeşi iki kolunuda açarak kendisine doğru yaklaşıyordu![]() " Benim sana yaptığım bunca haksızlığa ve kötü söze karşılık sen bu köprüyü yaptırarak ne kadar iyi ve büyük biri olduğunu gösterdin![]() ![]() dedi "Şimdi,sende bir büyüklük yap ve kollarını açarak bana gel![]() !!"Köprünün iki ucundan ortaya doğru yürüyen kardeşler tam ortada bir araya geldiler ve sarılıp kucaklaştılar![]() ![]() Büyük kardeş bir ara arkaya baktığında çantasını toplayıp gitmeye hazırlanan ustayı gördü "Gitme !dur " diye seslendi![]() ![]() ![]() "Sana yaptıracağım bir kaç iş daha var![]() ![]() "" Usta gülümsedi "Ben buradaki işimi tamamladım![]() ![]() gitmeliyim![]() Yapmam gereken daha çook köprü var![]() !!!!"Köprüleri Kurabilecek gücünüz hiç eksik olmasın ![]() Köprüleri kurduktan sonra da yıkılmaması için sık sık bakımını yapın ,yani değer verdiklerinize ve sevdiklerinize zaman ayırın O köprü yoluyla sık sık gönüllerini ziyaret edin![]() ![]() ![]() :43:43BaşkaSInI AffetMeyEn ,KendiSİnİn De ÜzerİNdeN GeçmEkte olDuğU KöpRüyü YıkMış Olur ![]() ![]() ![]() DostÇa KalıN :56:58 alıntı ![]() ![]() ![]() |
|
|
|