![]() |
Tuzağa Düşen Kuşun Öğüdü |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Tuzağa Düşen Kuşun ÖğüdüBirisi bir hileyle kusun birini tuzaga düsürerek yakaladi ![]() "Ey ulu Hoca sen bircok öküzler,koyunlar yedin,develer kurban ettin ![]() ![]() ![]() Birincisi elindeyken vereyim eger begenirsen beni birakirsin ![]() ![]() ![]() Adam kusu saglamca tutarak: "Haydi söyle bakalim eger begenirsem seni birakirim ![]() Kuscagiz ilk ögüdünü söyledi aradaki ulu agaca kondu: "Olmayacak söze kim söylerse söylesin,inanma!"Adam kusu birakti kus ucarak damin sacagina kondu,ikinci ögüdünü söyledi: "Gecmis gitmis sey,kacmis firsat icin üzülüp ah vah etme ![]() ![]() "Benim karnimda on bir dirhem agirliginda paha bicilmez bir inci vardi eger beni elinden kacirmasaydin o simdi senin olacakti ![]() ![]() Bunu duyan adam aglayip inlemeye,sacini basini yolmaya basladi ![]() Bunu gören kus seslendi: "Ben sana gecmis gitmis firsat icin ah vah edip üzülme demedimmi?Madem firsati kacirdin,neden üzülüp duruyorsun ![]() ![]() Benim bütün agirligim üc dirhem,karnimda nasil on bir dirhem agirliginda inci bulunabilir ![]() "Simdi söylediklerini daha iyi anladim ![]() ![]() ![]() "Allah icin o iki ögüdü güzelce tuttun da benden ücüncüsünü mü istiyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() "MESNEVI"
![]() |
|