12-05-2008
|
|
Şengül Şirin
|
Bırakın İndirmeyi,IMF KDV'yi Yükseltin Diyor
Bırakın indirmeyi, IMF KDV’yi yükseltin diyor AKŞAM’ın başlattığı ve büyük destek gören kampanyayla gündeme oturan “KDV insin, piyasa canlansın” tartışmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu ‘KDV indirimi gündemde yok’ diyen Erdoğan, “KDV indirimini talep edenler çok ilginç tezatlar içindeler Bir taraftan “Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşın” diyorlar, öbür taraftan “KDV indirimi” diyorlar Bilmiyorlar ki IMF, şu anda, “KDV’yi yükseltin” diyor Biz de tam aksine “Hayır, yükseltemeyiz” diyoruz Biz bundan önce de gıdada olsun, tekstilde olsun, KDV’de yaptığımız ciddi indirimleri IMF ile yapılan çok ciddi müzakerelerden sonra buralara düşürdük Tüm bu gerçekler ortada Onun için şu anda bizim KDV’de indirim diye bir durum, söz konusu değil” açıklamasını yaptı
IMF’NİN BAYRAMI YOK
IMF ile çalışmaların sürdüğünü belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şöyle devam etti: “Biliyorsunuz bizim bayramımız var ama IMF’nin bayramı farklı zamanlara denk geldiği için onlar çalışmaya devam ediyor Onun için çalışmaları takip ediyoruz IMF ile çalışmalar bayramda da durmayacak Arkadaşlarımızın bir kısmı da orada Çalışmalara devam ediyoruz Peyderpey bazı kalemlerde her geçen gün anlaşmalar gerçekleşiyor Onların talepleri üzerinde arkadaşlarım çalışmalar yapıyor Her akşam ben de Hazine’den sorumlu bakanımla (Mehmet Şimşek) görüşmeler yapıyorum Bir an önce de o konuyla ilgili netice almayı düşünüyoruz ”
Önlem paketini açıkladım
Başbakan Erdoğan bir an önce açıklanması talep edilen ekonomik önlem paketine ilişkin olarak, “Paketi biliyorsunuz açıkladım Kızılcahamam’da, 7 madde açıkladım” şeklinde konuştu Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın yapacağı açıklamaların, özellikle finans sektöründe olumlu yansımaları olacağını kaydetti
|
|
|