Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
filmi, gerçek, kemal, oldu, rize’de, sunal

Kemal Sunal filmi Rize’de gerçek oldu

Eski 12-04-2008   #1
KRDNZ
Iconsiritik

Kemal Sunal filmi Rize’de gerçek oldu

Rize’de bir pansiyoncu ‘Kemal Sunal’ın ‘Gülen adam’ filminden esinlenerek yaptırdığı tekerlekli pansiyonu yıkım ekiplerinden kaçırarak kurtardı25
BELEDİYENİN yıkım ekiplerinden kaçırmak için gecekondusunu tekerlekli olarak inşa eden vatandaşın hikayesinin anlatıldığı Kemal Sunal’ın ‘Gülen Adam’ filminin bir benzeri, Rize’de gerçekleşti Ayder Yaylası’ndaki Milli Park alanına tekerlekli pansiyon inşa eden Mustafa Durmuş, yıkıma gelen görevlilerden pansiyonunu kaçırarak kurtardı Tekerlekli pansiyonu yıkamayan görevliler, biri Mustafa Durmuş’a ait olan 10 binayı yıktı
Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Kaçkar Dağları Milli Park sahasında yer alan ünlü Ayder Yaylası’na kaçak olarak inşa edildiği belirlenen 10 bina mahkeme kararıyla yıkıldı 120 kişilik Jandarma kuvvetiyle yaylaya ulaşan Milli Park görevlileri kaçak yapıları teker teker yıkmaya başladı Yıkımlar sırasında yapı sahipleri ile görevliler arasında tartışmalar yaşandı Jandarmanın araya girmesiyle tartışmalar büyümeden önlendi Vatandaşlar yıllardır dedelerinden kalan arazilerde yaşadıklarını belirterek, alanın sonradan Milli Park ilan edilmesi ile mağdur olduklarını ileri sürdü

TEKERLEKLİ PANSİYON MİLLİ PARK DIŞINA ÇIKARILDI
Yıkım ekibi son olarak Mustafa ve Ayşe Durmuş çiftinin yayladaki kaçak yapılarını yıkmak için harekete geçti Ayşe Durmuş, eline benzin bidonu alarak evinin yıkılması halinde kendisini yakacağını söyledi Sakinleştirilen Durmuş, daha sonra yıkıma izin verdi Çiftin evini yıkan ekipler, sıra tekerlekli pansiyona geldiği sırada ilginç bir durumla karşılaştı Durmuş çifti, beş yıl önce Kemal Sunal’ın bir filminden esinlenerek inşa ettikleri 20 metrekarelik iki odalı, altı yataklı tekerlekli pansiyonu, iş makinesi yardımıyla çekerek Milli Park sahasının dışına çıkardı Durmuş çifti böylece Lazca’da, ‘Buyurun konaklayın’ anlamına gelen ‘Ela Dicini’ adını taşıyan tekerlekli pansiyonu yıkım ekiplerinden kurtarmış oldu Yıkım ekibi Milli Park sahası dışına çıkarılan pansiyonu yıkamayınca yayladan ayrıldı

BAKANLAR SÖZ VERDİ AMA YIKILDI
Evinin yıkılması sırasında gözyaşlarına boğulan Mustafa Durmuş, dedelerinin yaşadığı yaylada kendilerinin de yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek, alanın Milli Park ilan edilmesiyle mağdur olduklarını söyledi Durmuş, “Benim evimi yıktılar Ben burada hem yaşıyor hem de turizmcilik yapıyordum Şimdi yapacak hiçbir şeyim kalmadı Ne yapacağımı bilmiyorum Çocuklarımı nasıl okutacağım? Yazın Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ buraya gelip bana misafir olmuşlardı Durumu onlara anlattım Valiyi benim yanımdan aradılar Bana müsaade edeceklerini söylemişlerdi Ama şimdi evimi yıktılar” dedi Durmuş, evini kurtaramadığını ancak pansiyonu tekerlekli olması nedeniyle kurtardığını belirterek, “Tekerlekli pansiyonu Milli Park sahası dışına çıkararak Belediye sınırlarına götürdüm Böylece onu yıkamadılar” diye konuştu

VALİ: KAÇAKLARLA MÜCADELE SÜRECEK
Rize Valisi Kasım Esen, yıkımlarla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada turizm bölgesi olan Ayder Yaylası ve diğer yaylalarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini belirterek, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da yaylalardaki çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesini istemişti Bu nedenle bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz Ayder Yaylası’nda yıkılan yapıların kaçak olduğuna ilişkin mahkeme kararı var Mahkeme kararı uygulanmıştır Ayder ve diğer yaylalardaki kaçak yapıların yıkılmasına devam edilecek” dedi

FİLMİ 1989'DA ÇEKİLDİ
Kartal Tibet’in yönettiği ve senaryosunu Erdoğan Tünaş’ın yazdığı ‘Gülen Adam’ 1989’da çekildi Başrollerinde Kemal Sunal, Aydan Burhan, Ahmet Sezerel ve Bilge Zobu’nun başrollerini paylaştığı filmin konusu ise şöyle: Yusuf Şaplak (Kemal Sunal), gülerek doğan ve her olaya gülerek tepki veren bir adamdır Yusuf’un bu durumu doktorların ilgisini çeker Herkes onun ağlayacağı olayı beklemektedir Bu sırada Yusuf hayat şartlarıyla da boğuşur Ev alacak parası olmadığı için gecekondu yapar, gecekonduyu da belediyenin yıkım ekiplerinden kurtarmak için tekerlekli bir platformun üzerine inşa eder Film, çekildiği dönemdeki hayat şartlarını, fairliği, gece kondu yıkımlarını ve bunların karşısında akıllıca düşünen bir adamın başına gelenleri anlatır(dha)

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com