![]() |
Öğretmenler Günü Konuşması |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Öğretmenler Günü KonuşmasıATATÜRK'ÜN 25 AĞUSTOS 1924' TE ANKARA'DA TOPLANAN 1 ![]() Seçkin topluluğunuzun içinde bulunmaktan doğan sevincim sonsuzdur ![]() ![]() Yurdumuzun sizler gibi değerli bay ve bayan öğretmenlerinin burada toplanması, Cumhuriyet için çok verimli sonuçların doğmasına yol açacaktır ![]() Bayanlar, Baylar! Türkiye Muallimler Birliği'nin bütün yurtta örgütlenmesini, Konya'yı olduğu gibi Van'ı da Hakkari'yi de kuruluşu içine almasını ve her köyde üyesi bulunmasını derin bir ilgi ile bekleyeceğim ![]() Öğretmenler yeni nesli Cumhuriyet'in fedakar öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben,ulusal eğitim ve öğretimimizle ilgili görüşlerimi, çeşitli zamanlarda ve çeşitli imkanlardan yararlanarak söyledim ![]() ![]() Öğretmenler! Erkek ve kız çocuklarımızın eşit olarak ,bütün öğrenim basamaklarındaki eğitim ve öğrenimlerinin iş ilkesine dayanması önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baylar, bu görüşümde sizin yüzde yüz benimle birlikte olduğunuzdan kuşkum yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlar, yeni Türkiye'nin birkaç yıla sığdırdığı askerlik, siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler, sizin; sayın öğretmenler, sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarınızla gerçekleşecektir ![]() ![]() Mustafa Kemal ATATÜRK
25 Ağustos 1924 |
![]() |
![]() |
|