Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alman, hayran, kaldı, köşke, mimarlar, yürüyen

Yürüyen Köşke, Alman Mimarlar Da Hayran Kaldı

Eski 11-23-2008   #1
Şengül Şirin

Yürüyen Köşke, Alman Mimarlar Da Hayran Kaldı

Büyük Önder Atatürk'ün
, çınar ağacının dalının kesilmemesi için temelinden kaydırmasından dolayı ''Yürüyen Köşk'' olarak bilinen tarihi binaya Alman mimarlar da hayran kaldı
Mimar Sinan ve İstanbul Teknik üniversiteleri ile yürüttükleri ortak bir proje için Türkiye'de bulunan 5 Alman üniversitesinin mimarlık bölümleri öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan yaklaşık 120 kişilik heyet, Yalova'daki ''Yürüyen Köşk''ü de ziyaret etti
Almanya Mimarlar Odası Başkanı Prof Rudolf Schricker başkanlığındaki heyet, köşkün, Atatürk'ün bir çınar ağacının dalının kesilmesini önlemek için temelinden kaydırıldığını öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi
Gurbetçi Türk öğrencilerin de aralarında bulunduğu mimarlık bölümü öğrencileri de, köşkte bulunan Atatürk'ün balmumu heykeline özel ilgi göstererek, fotoğraflarını çekti
Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'ndan köşkün hikayesini dinleyen Prof Schricker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o günkü teknolojiyle köşkün 3 gün gibi kısa bir sürede temelinden kaydırılmasının şaşkınlık verici ve hayranlık uyandırıcı olduğunu söyledi
Prof Schricker, şöyle konuştu:
''Ben buradaki ortamdan çok etkilendim Çok yüksek kaliteli bir mimari ve hayranlık uyandırıyor Bu kadar kısa zamanda bina inşa edilmesi ve sonra yerinin değiştirilmesi gerçekten beni etkiledi Çevresine, yöresine ışık saçıyor Böyle bir yerin sizi etkilememesi, yeni mimari fikirler vermemesi imkansız Muhteşem bir tabiat içinde İstanbul'u tam karşıdan izlemek harika bir duygu Yürüyen Köşk'ü görünce burada sadece iyi buluşlar yapılabileceğini anlıyorsunuz''
Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ise köşkün Atatürk'ün tüm dünyaya verdiği önemli bir çevre mesajı olduğuna dikkat çekti

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Yürüyen Köşke, Alman Mimarlar Da Hayran Kaldı

Eski 11-23-2008   #2
SanaL_boy

Cevap : Yürüyen Köşke, Alman Mimarlar Da Hayran Kaldı

tabi alacaklar TÜrk mimarisi hepsinden iyidir

SaBrıN SoNu SeLaMeTiMSe

iNTiKaM FeLaKeTiNDiR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com