![]() |
Yürüyen Köşke, Alman Mimarlar Da Hayran Kaldı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yürüyen Köşke, Alman Mimarlar Da Hayran Kaldı![]() Büyük Önder Atatürk'ün , çınar ağacının dalının kesilmemesi için temelinden kaydırmasından dolayı ''Yürüyen Köşk'' olarak bilinen tarihi binaya Alman mimarlar da hayran kaldı ![]() Mimar Sinan ve İstanbul Teknik üniversiteleri ile yürüttükleri ortak bir proje için Türkiye'de bulunan 5 Alman üniversitesinin mimarlık bölümleri öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan yaklaşık 120 kişilik heyet, Yalova'daki ''Yürüyen Köşk''ü de ziyaret etti ![]() Almanya Mimarlar Odası Başkanı Prof ![]() ![]() Gurbetçi Türk öğrencilerin de aralarında bulunduğu mimarlık bölümü öğrencileri de, köşkte bulunan Atatürk'ün balmumu heykeline özel ilgi göstererek, fotoğraflarını çekti ![]() Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'ndan köşkün hikayesini dinleyen Prof ![]() ![]() Prof ![]() ''Ben buradaki ortamdan çok etkilendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ise köşkün Atatürk'ün tüm dünyaya verdiği önemli bir çevre mesajı olduğuna dikkat çekti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Yürüyen Köşke, Alman Mimarlar Da Hayran Kaldı |
![]() |
![]() |
#2 |
SanaL_boy
|
![]() Cevap : Yürüyen Köşke, Alman Mimarlar Da Hayran Kaldıtabi alacaklar TÜrk mimarisi hepsinden iyidir
|