Bay Kuş |
11-21-2008 | #1 |
bonsoir
|
Bay KuşHalk arasında cahiliye devrinden kalma söylentiler sürüp gitmekte Neymiş efendim bir evin çatısına baykuş konsa ve öterse o evden cenaze çıkacaktırİslamla yakından uzaktan alakası olmayan bu söylentilerin aslı yoktur Bütün kuşların dilinden anlayan HzSüleyman(as) birgün baykuşla konuşurken ona sormuş: "Neden buğday tanesi yemiyorsun?" "Çünkü Adem (as) onun yüzünden cennetten kovuldu"Niçin su içmiyorsun?" " Nuh (as) ın kavmi o suda boğulduda o yüzden" "Neden gece uçuyorsun?" "Gündüzleri insanların yaptıkları zülümleri ,haksızlıkları günahları görmek istemiyorum da ondan" " Neden çoğu zaman harabelerde yuva yaparsın?"" "Harabelerde haram olmazda ondan"" Peki öterken ne ler söylersin?Herkes senin ötüşünden korkuyor?" "Ben öterken derim ki;Ey!!gafil insanlar uyanın!!ahiretiniz için azık hazırlayınSizler bir gün mahşerde toplanacaksınız,dünyada yaptıklarınızın hesabını vereceksinizÖyleyse hesabını vereceğiniz işlerin peşinden koşunVeremeyeceklerinizden uzak durun" Süleyman (as) bunu duyunca şöyle dedi:Kuşların içinde Ademoğlu için en nasihatçi kuş BAYKUŞ turAma ne yazıkki insanlar bu kuşu ,uğursuz ve kötü biliyorlar KelimeLer caMa benzEr , gÖsterMeYe yardım etMediKlerİ vakiT görüŞE enGel oLUr:38:38 alıntı |
Cevap : Bay Kuş |
11-21-2008 | #2 |
Kim O
|
Cevap : Bay KuşBonsair sağol yanlız bende bir şey söylemek istiyorum baykuş konan evde cenaze çıkmıyor ama hasta oluyor ben kendim gördüm bizim mahellede bir kaç kişinin evine kondu hep hastalara gidiyor ama ölmediler Süleyman (as) bunu duyunca şöyle dedi:Kuşların içinde Ademoğlu için en nasihatçi kuş BAYKUŞ turAma ne yazıkki insanlar bu kuşu ,uğursuz ve kötü biliyorlar Bu konuda haksızlar hiçbir hayvan kötü dediğildir kara kedidede şeytan var diyorlar uydurma onlar |
11-22-2008 | #3 |
bonsoir
|
Cevap : Bay KuşBu konuda haksızlar hiçbir hayvan kötü dediğildir kara kedidede şeytan var diyorlar uydurma onlar Bence hiç bir hayvanda şeytan yokturŞeytanlık insanın kendi içinde dirKarşımızdakini nasıl görmek istersek öyle bakarız:56:58Batıl söylemlere inanmayın |
11-22-2008 | #4 |
sonic
|
Cevap : Bay KuşBaykuşlar aslında gayet sevimli ve güzel yaratıklardırBi özellikleri onların boyunkasları çok geliştiğinden başlarını tamamen çevirebilriler(arkalarına:D)
---CRYSİS PLAYER--- ---CoD PLAYER--- ---CRYSİS WARS--- ---CoD-CoD2-CoD4-CoD5 ---Battlefield Series--- -----Usta Oyuncu----- Pc sorunlarınız için İrtibata Geçin -- Yıllar Sonra Sonic geri döndüüü [forumsinsi] |
|