Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cennette, efendimizsav, gördükleri, peygamber

Peygamber Efendimiz(s.a.v) in Cennette gördükleri

Eski 11-19-2008   #1
fatmanur

Peygamber Efendimiz(s.a.v) in Cennette gördükleri

Alemlerin efendisi olan sevgili Peygamberimiz, İsrafil aleyhisselam ile birlikte Cebrail aleyhisselamın yanına geldiler Allahü teâlânın emrini yerine getirmek için Cebrail aleyhisselam, Peygamber efendimizi Cennet'e götürdü

Melekler, ellerinde nur dolu tabaklarla bekliyorlardı Cebrail aleyhisselam;

"Ya Resulallah! Bunlar, Âdem aleyhisselamdan seksen bin yıl önce yaratıldı Bu makamda, tabaktakileri sana ve ümmetine saçmak için sabırsızlanırlar Kıyamet günü Hazretin ve ümmetin, Allahü teâlânın emriyle Cennet'in eşiğine ayak basınca, bu melekler tabaklardaki cevahiri üzerinize saçacaklardır" dedi

Cennet'te vazifeli olan Rıdvan ismindeki melek, onları karşıladı Peygamber efendimize müjdeler verdi ve; "Hak teâlâ, ikisini senin ümmetine, birini de diğer ümmetlere vermek için Cennet'i üç kısım etti" dedi ve Cennet'in her tarafını gezdirdi

Habib-i ekrem efendimiz buyurdular ki:

"Cennet ortasında bir ırmak gördüm Arş'ın yukarısında akar Bir yerden su, süt ve bal çıkar Asla birbirine karışmaz O ırmağın kenarı zebercedden idi İçindeki taşlar cevahir, balçığı anber, otları za'feran idi Etrafına gümüş bardaklar koymuşlar, sayıları gökteki yıldızlardan ziyade idi Çevresinde kuşlar olup, boyunları deve boynu gibi idi Her kim onların etinden yese ve o ırmaktan içse, Hak teâlânın rızasına mazhar olur

Cebrail'e; "Bu ırmak nedir?" diye sordum "Kevser'dir Hak teâlâ, onu sana vermiştir Sekiz Cennette olan bostanlara bu Kevserden akar" dedi

Irmağın kenarında çadırlar gördüm Cümlesi inci ve yakuttan idi O çadırlarda huriler gördüm Yüzleri güneş gibi parlar idi Derlerdi ki:

"Biz sevinçli ve neş'eliyiz Bize hiç üzüntü gelmez Biz gençleriz, hiç yaşlanmayız Biz iyi huyluyuz, hiç kızmayız Biz hep böyleyiz, hiç ölmeyiz"

Saadet köşklerine ve ağaçlarına erişip, onların nağme ve sedaları her yeri kaplar Öyle hoş sesleri vardı ki, o nağmeler dünyaya gelseydi, ölüm ve mihnet dünyada olmazdı

Cebrail "Bunların yüzlerini görmek ister misin?" dedi "İsterim" dedim

Bir çadırın kapısını açtı Baktım Öyle güzel suretler gördüm ki, eğer bütün ömrümce onların güzelliğini anlatsam, bitiremem Yüzleri sütten beyaz, yanakları yakuttan kırmızı ve güneşten parlaktı Derileri ipekten yumuşak ve ay gibi ışıklı, kokuları miskten daha güzeldi

Saçları gayet siyah, kimi örülmüş, kimi toplanmış, kimi salıverilmiş, otursa, etrafında çadır gibi olur, kalksa, ayağına kadar uzanırdı Her birinin önünde bir hizmetçi dururdu

Peygamber efendimiz buyurdu ki:

"Sekiz Cennet'in bağ ve bostanını ve türlü nimetlerini gördüm Cehennem'i ve derecelerini de görsem diye hatırıma geldi"

Cebrail elimi tutup, Cehennem'in en büyük meleği Malik'e götürdü:

"Ey Malik! Muhammed aleyhisselam, asilerin Cehennem'deki yerlerini görmek ister O'na Cehennem'i göster" dedi

Malik, Cehennem'in tabakalarını açtı Yedi tabakanın hepsini gördüm

Efendimiz, Cehennemdekilerin halini görünce çok üzüldü Merhametinden çok ağladı Bütün melekler de ağlaştılar

Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur
Su çorak gönlüme merhametini indir
Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Peygamber Efendimiz(s.a.v) in Cennette gördükleri

Eski 11-19-2008   #2
merve16

çook güzeldi paylaşım için teşekkürler

Eski 11-19-2008   #3
selin789

paylaşım için saol

Eski 11-19-2008   #4
haticee

tesekkrler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-19-2008   #5
MENİS_60

paylaşımiçin teşekkürler

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com