|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cennette, efendimizsav, gördükleri, peygamber |
![]() |
Peygamber Efendimiz(s.a.v) in Cennette gördükleri |
![]() |
![]() |
#1 |
fatmanur
|
![]() Peygamber Efendimiz(s.a.v) in Cennette gördükleriAlemlerin efendisi olan sevgili Peygamberimiz, İsrafil aleyhisselam ile birlikte Cebrail aleyhisselamın yanına geldiler ![]() ![]() Melekler, ellerinde nur dolu tabaklarla bekliyorlardı ![]() "Ya Resulallah! Bunlar, Âdem aleyhisselamdan seksen bin yıl önce yaratıldı ![]() ![]() ![]() Cennet'te vazifeli olan Rıdvan ismindeki melek, onları karşıladı ![]() ![]() Habib-i ekrem efendimiz buyurdular ki: "Cennet ortasında bir ırmak gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cebrail'e; "Bu ırmak nedir?" diye sordum ![]() ![]() ![]() ![]() Irmağın kenarında çadırlar gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() "Biz sevinçli ve neş'eliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saadet köşklerine ve ağaçlarına erişip, onların nağme ve sedaları her yeri kaplar ![]() ![]() Cebrail "Bunların yüzlerini görmek ister misin?" dedi ![]() ![]() Bir çadırın kapısını açtı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saçları gayet siyah, kimi örülmüş, kimi toplanmış, kimi salıverilmiş, otursa, etrafında çadır gibi olur, kalksa, ayağına kadar uzanırdı ![]() ![]() Peygamber efendimiz buyurdu ki: "Sekiz Cennet'in bağ ve bostanını ve türlü nimetlerini gördüm ![]() ![]() Cebrail elimi tutup, Cehennem'in en büyük meleği Malik'e götürdü: "Ey Malik! Muhammed aleyhisselam, asilerin Cehennem'deki yerlerini görmek ister O'na Cehennem'i göster" dedi Malik, Cehennem'in tabakalarını açtı ![]() ![]() Efendimiz, Cehennemdekilerin halini görünce çok üzüldü ![]() ![]() ![]()
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Peygamber Efendimiz(s.a.v) in Cennette gördükleri |
![]() |
![]() |
#2 |
merve16
|
![]() Cevap : Peygamber Efendimiz(s.a.v) in Cennette gördükleriçook güzeldi paylaşım için teşekkürler ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
selin789
|
![]() Cevap : Peygamber Efendimiz(s.a.v) in Cennette gördükleripaylaşım için saol
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
haticee
|
![]() Cevap : Peygamber Efendimiz(s.a.v) in Cennette gördükleritesekkrler ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MENİS_60
|
![]() Cevap : Peygamber Efendimiz(s.a.v) in Cennette gördükleripaylaşımiçin teşekkürler ![]() ![]()
|