![]() |
Beş Şey Var Ki! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Beş Şey Var Ki!BEŞ ŞEY VAR Kİ GÖNLÜ ÖLDÜRÜR
- Çok yemek - Çok uyumak - Çok konuşmak - Çok gülmek - Rızık için korkmak BEŞ ŞEY KALBİ KARARTIR - Günah üstüne günah işlemek - Tok olduğu halde yine yemek - Zulümle mal yığmak - Namazları vaktinde kılmamak - Sol eliyle yemek-içmek BEŞ ŞEY KALBİ NURLANDIRIR PARLATIR - İhlas suresini cok okumak - Az yemek - İlim meclisinde bulunmak - Az pişmiş ekmek yemek - Gece namazı kılmak BEŞ ŞEY DAHA KALBİ NURLANDIRIR - İlim meclisinde bulunmak - Elini yetim başına sürmek - Gece seherde çok istiğfar etmek - Az yemek-içmek - Çok oruç tutmak BEŞ ŞEY İNSANI İHTİYARLATIR - Çok borçlu olmak - Gamı kederi çok olmak - Çok çok güzel koku sürünmek - İbadet üzüntüsü bol olmak - Çok balgam gelmek Ya Ali cennet kapısında gördüm ki, ´´ kim nefsinin arzu ve isteklerini red ederse, onun makamı yeri cennettir ´´ yazılıydı ![]() Cehennem de: Ya Rabbi, beni nicin yarattın? diye sorar ![]() ![]() Allah´ın rızası, ana - babanın rızasında, gazabı da anne- babanın gazabında gizlidir ![]() Ya Ali, komşuna kafir olsa bile yardım et ![]() Ey cennet yolcusu kardeş; Acaba sen hangi sınıftansın ![]() ![]() ![]() Kara kalpli, siyah yüzlü müsün? Yoksa kalbi parlak, yüzü nurlulardan mısın? Kendini öğren hangi zümre ve sınıftansın??? alıntıdır ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Beş Şey Var Ki! |
![]() |
![]() |
#2 |
signum
|
![]() Cevap : Beş Şey Var Ki!nutkum tutuldu uzulerek kendi adima durumum parlak degil ama duzelmeyecek kadar da kotu degil |
![]() |
![]() |
|