Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
‘para, alıyor’, erkekler, vermeyin

‘Para Vermeyin Erkekler Alıyor’

Eski 11-14-2008   #1
Şengül Şirin

‘Para Vermeyin Erkekler Alıyor’

Sosyal yardımlardan sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yardımlarla ilgili erkek-kadın davranış farkı konusunda ilginç bir gözlemde bulundu Yazıcı, “Yoksul erkek para, yoksul kadın ayni yardım istiyor Kadınlar, paralara erkekler el koyduğundan ayni yardım istiyor” dedi Yazıcı, yoksullara yönelik sosyal yardımların işleyişi ve bu konuda başlattıkları yeni projeler konusunda gazetecileri bilgilendirdi

BİLGİSAYAR AĞI KURULACAK •
Yazıcı, sosyal yardımlarda yeni bir sisteme geçiş için çalışma başlatıldığını açıkladı Sistem “Vatandaş Odaklı Hizmet Dönüşümü ve Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Projesi” adını taşıyacak Proje ile halk arasında “Fak Fuk Fon” denilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile Vakıf arasında çevrimiçi (online) merkezi bilgisayar ağının kurulması planlanıyor

YOKSULLUK HARİTASI •
Yazıcı, bütçeden 7 milyon YTL kaynak ayırdıkları sistemin kurulması halinde, işleyiş ve amacının nasıl olacağını şöyle anlattı: “Proje kapsamında Türkiye’nin yoksulluk haritası çıkarılacak Eşi vefat etmiş, boşanmış, dul ve yetim kadınların durumunu da tespit edeceğiz Sistem sayesinde yardım yapacak kişi, ortak veri tabanından yardım yapacağı kişiyi görecek O veri bankasına, yardım yapan kuruluşlara verilecek özel şifreler tarafından girilebilecek veya belki de şifreler bizde olacak, bize soracak Böylece devletin ‘sosyal devlet’ gereği desteklemesi gereken bireyler ortaya çıkacak” dedi

SUİSTİMAL ÖNLENECEK •
Yazıcı, halen merkezi bir kayıt sistemi bulunmayışı yüzünden bir kişinin çok sayıda kuruluştan yardım aldığını ve bunun suiistimallere yol açtığını belirterek “Adam hem belediyeden, hem sivil toplum kuruluşlarından, hem devletten aynı anda yardım alıyor Oluşturulacak veri tabanı sayesinde yardımlar hem daha geniş kitlelere ulaşacak, hem de kimsenin itiraz edemeyeceği bir şekilde dağıtılacak Yardımlar yapılırken ‘Partizanlık yapılıyor’ şeklindeki iddialar da ortadan kalkacak” diye konuştu

ANALİZ YAPILDI •
Yazıcı, bugüne kadar yapılan sosyal yardımlara ilişkin analizlerde çarpıcı sonuçlara ulaştıklarını söyledi Yazıcı “Bu analizde ortaya çıktı ki; yardımın niteliği önemli ve ayni olması daha anlamlı Burada da kadınlar önemli Erkekler para, kadınlar ayni yardım istiyor Çünkü kadınlar, erkeklerin paralara el koymasından şikayetçi” dedi Yazıcı proje desteklerinde de balık tutmayı ciddi oranda teşvik ettiklerini açıkladı Yardımlarda aslan payının da kendi işini kurmak isteyenlere düştüğünü söyledi
Yazıcı, seçim öncesi yardımların yine tartışma konusu olduğuna dikkat çekerek “Öyle söylendiği gibi bu yardımların AKP yandaşlarına verilmesi kesinlikle söz konusu değil Her ay illere 50 trilyon para gönderiyoruz Vatandaşların orada ihtiyaç durumu neyse ona göre ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor” dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : ‘Para Vermeyin Erkekler Alıyor’

Eski 11-15-2008   #2
signum

Cevap : ‘Para Vermeyin Erkekler Alıyor’

cok dogru bir tespit
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com