Karı-Koca |
11-09-2008 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Karı-KocaADAM: Çorabım nerede? KADIN:bilmiyorum, hiç aramadı ADAM:Kusura bakma sevgilim, ben çıplak ayakla hiçbir espiriye gülemiyorum KADIN:O zaman çorabını giy, zira ben espiri yapmaya devam ediceğim ADAM:bulabilsem giyeceğim KADIN: Ohalde çorabını bulunca haber ver ADAM:son kez soruyorum çorabım nerede? KADIN: hayatım çorabını rehin almışım gibi davranma Ne bileyim ben Aynı evde yaşmaya başladığımızdan beri sen hep bu soruyu sorarsın ve ben hep aynı yanıtı veririm: Çoraplarının takipçisi değilim ADAM:Ama ben değişik bir yanıt alma umudumu umutsuzca sürdürüyorum KADIN:Çoraplarını birbirine sokup top yaptıktan sonra evin en ücra köşesine atmaktan vazgeçsen daha iyi değilmi? ADAM:Lütfen şu çorap brifingine bir son verebilir misin ? KADIN:bu telaşının sebebi nedir acaba ? ADAM:Geç kaldım KADIN:Nereye? ADAM:Gitmem gereken yere KADIN:Neresi orası? ADAM:Bilmiyorum KADIN:Bilmediğin bir yere nasıl gideceksin ? ADAM:Tarif üzerine KADIN:Gürbüz ADAM:Efendim ? KADIN:Ne oluyor? ADAM:Yok biey çorapsızım ve geç kaldım hepsi bu KADIN:Kiminle buluşucaksın ? ADAM:Bilmiyorum KADIN:Bilmediğin bir yerde tanıamdığın birisiyle buluşmaya gidiyorsun ? ADAM:Evet Ayrıca çorabımın nerede olduğunu bilmiyorumBugün hiçbişey bilmiyorum KADIN:Gürbüzcüüm sinirlenmeye başlamamın senin için bir sakıncası varmı ? ADAM:Hayır yok, zaten ben de sinirliyim KADIN:Nereye gidiyorsun be adam?! ADAM:Bir okurumla buluşacağım beyoğlunda bir cafede KADIN:Okurunla ha ? Bir tahminde bulunmak istiyorum izninle, bu bir KADIN değil mi ? ADAM:Bilmiyorum KADIN:Bir şeyide bil be ADAM!? ADAM:Bana ikinci kez "ne ADAM" dedin istersen üçüncü hakkını kullanma! KADIN:O zaman sende biraz daha açıklayıcı konuşmaya başka istersen mesela bu okurunun adı ne ? ADAM:Nurten KADIN:Adı nurten ama sen KADIN olup olmadığını bilmiyorsun? ADAM:Canım sadece isimden bunu anlayamazsın ki Benim bi arkadaşım vardı mesela ismi Gülten'di KADIN:Ve erkekti öyle mki ? ADAM:Hayır kadındı ama bir sürü erkek adaşının olduğundan söz etmişti KADIN:Gürbüz sabrımın sınırını merak ediyorsan hemen seni aydınlatıyım, tam ordayız Yani bir adım daha atarsan sınırdışı olacaksın haberin olsun! Nerede tanıştınız bu kadınla ? ADAM:Henüz tanışmadık, tanışmaya gidiyorum işte KADIN:İyi de tanışma isteğini bi şekilde belli etmiş olmalı değil mi ? yoksa sen hiç bilmediğin birinin seninle tanışmak istediğini nerden bileceksin ? ADAM:Bu kız ya da erkek , her neyse bana sürekli mail gönderiyordu ve hep tanışma isteğini dile getiriyordu, sonunda bende tamam buluşalım dedim Olay bundan ibaret KADIN:Güzelll ADAM: KADIN:Bir cafede ha ? ADAM:Evet KADIN:Hoş bir kahve kokusu Beyoğlun'da olduğuna göre, entelektüel bir hava Belki uzaktan duyulan bi pipo aromasıDipten gelen enstrümantal bir etnik müzikVe bir yazarla bir okuruyn tadına doyulmaz edebiyat sohbeti ADAM:Çok güzel anlattın, bir tek şey dışında çorapsız bir yazarla bir okurun sohbeti KADIN:Akşam da bir bara gidersiniz herhalde ADAM: saçmalama KADIN:Ne var bunda canım ? daha Nurten Kadın olum olmadığı bile belli değil ADAM:Başka temiz çorap da yok, Allah kahretsin KADIN:Canım bu kadar sıkı giyinmene gerek yok zaten belkide yakında soyunacaksın ADAM:Nasıl yani? KADIN:Nurten kadınsa yani ! ADAM:Biraz abartmıyor musun ? KADINevgilim eğer uygun bir bulamazsanız buraya getir, ben anneme giderim ne olcak ? ADAM:Karıcığım ben bir yazarım ve bir okurum benimle şahsen tanışmak için yoğun bir çaba harcadı Ben de sonunda tanışmayı kabul ettim, bütün meselebundan ibaret lütfen bilimkurgu hikayeleri anlatma KADIN:Tabi canım tabi O yüzden bir saattir gözünün önündeki çorapları görmüyor ve boncuk boncuk terliyosun ADAM:Hani çoraplar?AAAaa