Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, lazım

Bize Aşk Lazım

Eski 11-08-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Bize Aşk Lazım

Allah'ın ahlakı ile ahlaklanın" diyen Peygamberimiz neyi anlatmaya çalışıyordu?

Peygamber Efendimizin (sav) diliyle Allah (cc)'ın ahlakını anlamaya çalışacağım inşaallah

O'nun Merhameti:

[Bir defasında] Allah Resulu'nün önüne esirler getirilmişti Esirler arasında bir kadın vardı Kadın (ayrı düştüğü) çocuğuna duyduğu özlemden dolayı durmadan sağa sola koşuyor, gördüğü her çocuğu alıp bağrına basıyor ve göğsüne bastırıp emziriyordu
Resulullah, [kadını, yanında bulunanlara gösterdi ve] sordu: " Şu kadın [bağrına bastığı] evladını ateşe atar mı?"
[Ashab] cevap verdi: " Hayır, Ya Resulullah, bu şefkatli kadın çocuğunu asla ateşe atmaz" Bunun üzerine Allah Resulü [hikmet gamzeden bir edayla] : " Muhakkak ki Allah (cc) kullarına bu kadının çocuğuna olan şefkatinden daha merhametlidir" buyurdular(Buhari, Edep 19)

Ben bu affın neresindeyim ve ne kadarını yapabildim?

O'nun Vefası:

Bir kutsi hadiste Allah(cc): “Kulumun bana olan zannı ne ise ben de ona öyleyim Kulum beni andığında ben onunla beraberim Kulum bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira kulum bana bir zira yaklaşırsa ben ona bir adım yaklaşırım Kulum bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim”(Buhari)

Vefa sözlüğümün hangi köşesinde acaba?

O'nun Sıla-i Rahim'e Verdiği Önem:

Kutsi bir hadiste “Rahim, Rahman’dan bir daldır Allah ona (hitaben) buyurmuştur ki, sıla-i rahim edene ben de rahmetimi eriştiririm, sıla-i rahimi kesenden ben de rahmetimi keserim” (Buhârî, Edeb 13) buyurulmaktadır

Akraba ve sevdiklerime niye uzağım? Ne anlattım, hangi dertlerine çare oldum?

O'nun Cömertliği:

"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir hadis-i kudsîde, Allah Teala hazretlerinin şöyle söylediğini haber verdi: "Sen infak et, ben de sana infak edeyim" Efendimiz devamla dedi ki: "Allah'ın eli (yedullah) doludur Gece ve gündüz (boyu yapılan) arkası kesilmez infaklar onu azaltmaz Arz ve semâvâtın yaratılaşından beri Allah'ın infak ettiklerini düşünün! Bunlar, O'nun elindekinden hiçbir şey eksiltmemiştir O'nun Arş'ı suyun üzerindeydi Elinde mîzan da var, alçaltır, yükseltir" [Buhârî, Tevhîd 22, 35, Tefsir, Hûd 2, Nafakât 1; Müslim, Zekât 37, (993); Tirmizî, Tefsîr, (3048)]

Hz Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Sehâvet sahibi Allah'a yakındır, insanlara yakındır, cennete yakındır, cehennemden uzaktır Cimri ise Allah'tan uzaktır, insanlardan uzaktır, cennetten uzaktır, cehenneme yakındır Câhil sehâvet sahibini Allah, cimri ibadet düşkününden daha çok sever" [Tirmizî, Birr 40, (1962)]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com