![]() |
Efendim.. [s.a.v.] |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Efendim.. [s.a.v.]Nice âşıklar gördüm, nicedir görürlermiş seni Sâdık vezirlerinle dolaşırmışsın ümmetini Yaralıları ziyarete gelirmişsin Efendim ![]() Nerdesin, öldürücü yokuşlarda kaldım; ben yetim ![]() Ruhanî değilim, nasıl varam huzûr-u yakîne? Kader geçit verir mi acep ol Ravza-i Pâkine? Ne kadar isterdim, şöyle sancılı bir 'off ![]() ![]() Ya sen gelesin imdada, ya da ben göçüp gideyim ![]() 'Hû ![]() ![]() Ciğerlerim kebab olmuş ne gam!, varsın dünyam yansın! Bir başka canan istemez gönlüm; bağlandım gamzene! Vurulmuşum sevda özümden, tutulmuşum Sidre'ne ![]() ![]() ![]() Sesini özledim kimsesiz gecelerde; Hep ağladım için için; Bekledim seneler boyu eşiklerde; Başımı koydum kurbanlık için; Ağlıyorsam, sanma ki kırılmışım; kör olur gözüm Ofluyorsam, hiç bıkmadım bekçilikten; yanar özüm Kırılası kalem!, dilim kurur böyle sitemimden; Bîzârım Allah (c ![]() ![]() ![]() Acı yazdım, bir yüz bularak engin şefkatinden incinme, uykusuz gecelerime ver; Raûfsun sen ![]() Ne desem ki; çok seviyorum seni, çok ![]() ![]() Himmetin olmazsa, kabul etmez beni gökler ve yer ![]() Âh bir sarılsaydım boynuna kucak kucak aşkımla! Âh bir tutsaydım ellerinden; öpseydim doya doya! Öpseydim kadem-i şerifinden çatlak dudağımla! Çökseydim dize ve eriseydim sohbet ocağında! ![]() ![]() ilk aşkım diyemem, lâkin aşılmaz aşkımsın inan! Çatlarsa bir gün kalbim; 'Ahmedim ![]() ![]() Kesilirken veda sözüm; 'Habîbim ![]() ![]() Zira sen, ölmüş hissiyatımda açan kardelensin ![]() ![]() ![]() Alıver ipimi eline ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koşmazsam hâinim; tek, 'Sahibim' sen olduktan sonra ![]() Beklerim susuz ekmeksiz, bu kapı senin kapınsa ![]() Buyursun Azrâil, varılacak yer senin yanınsa ![]() ![]() ![]() Bir Kutlu'nun seccâdesine yüz sürdüm, öyle geldim Cennet köyünün toprağını öptüm öptüm de geldim Şiir şiir aşkımı kabul eder misin Efendim ? Bir kerecik olsun bana da 'Gel!' der misin Efendim? Canım, Cananım, Cinânım, Melceim, Mededresânım! Lütfet elini bîçâreye ki sensiz perişanım |
![]() |
![]() |
|