Puf Böreği |
11-08-2008 | #1 |
Şengül Şirin
|
Puf BöreğiMalzemeler, 500 gram un 2 tane yumurta Bir çay bardağı sıvı yağ 4 çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı su Kızartmak için sıvı yağ İç Malzemesi, 200 gram beyaz peynir Maydanoz Yapılışı, 1 Unu derin bir kaba koyun içine yumurta, yoğurt ve kabartma tozu ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayın 2 Yoğurduktan sonra 15 dakika kadar dinlendirin üzerine nemli bez örtmeyi unutmayın 3 Dinlendirdiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölün ve servis tabağı büyüklüğünde açın 4 3 parçasını aralarını yağlayarak üst üste koyun ve oklava ile tekrar açabildiğiniz büyüklükte açın 5 Peynir ve maydanozu iç harcını açtığınız hamurun yarısına koyup ikiye katlayıp kenarlarını kapayın ve bıçak yardımı ile kare parçalara kesin 6 Diğer kalan 3 parçayı da aynı şekilde hazırlayıp kızgın yağda kızartın Afiyet olsun |
|