11-08-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Puf Böreği
Malzemeler,
500 gram un
2 tane yumurta
Bir çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı su
Kızartmak için sıvı yağ
İç Malzemesi,
200 gram beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı,
1 Unu derin bir kaba koyun içine yumurta, yoğurt ve kabartma tozu ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayın
2 Yoğurduktan sonra 15 dakika kadar dinlendirin üzerine nemli bez örtmeyi unutmayın
3 Dinlendirdiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölün ve servis tabağı büyüklüğünde açın
4 3 parçasını aralarını yağlayarak üst üste koyun ve oklava ile tekrar açabildiğiniz büyüklükte açın
5 Peynir ve maydanozu iç harcını açtığınız hamurun yarısına koyup ikiye katlayıp kenarlarını kapayın ve bıçak yardımı ile kare parçalara kesin
6 Diğer kalan 3 parçayı da aynı şekilde hazırlayıp kızgın yağda kızartın
Afiyet olsun
|
|
|