Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geçitli, kitlemesi

Geçitli S-R Kitlemesi

Eski 11-08-2008   #1
[KAPLAN]
Icon47

Geçitli S-R Kitlemesi

Geçitli S-R Kitlemesi
S ve R giriş durumlarına bakılmaksızın sadece uygun koşullar sağlandığında durumu değiştiren mantık devrelerinde çok katlı titreşiciye sahip olmak bazen yararlıdır Şartlı giriş enable (yetkili) olarak adlandırılır ve E harfi ile sembolize edilir Bunun nasıl çalıştığını görmek için aşağıdaki örneği araştırın:

E=0 olduğunda iki AND geçidinin çıkışları S veya R durumlarına bakılmaksızın 0 a zorlanır Sonuç olarak devre Q ve not-Q çıkışlarını kendi durumlarında kilitleyerek S ve R nin her ikisinin 0 olduğu durum gibi davranır Sadece enable giriş harekete geçirildiğinde (1) S ve R girişlerine yanıt verecektir Merdiven mantığındaki benzer fonksiyona dikkat edin:

Bunun pratik bir uygulaması, düşük (0) olduğunda her iki basma düğmesinin motor üzerindeki kontrolünü iptal eden bir ana kilitleme girişinin (E) eklenmesi haricinde, motor kontrol devresine benzer olabilir (çalıştırmak ve durdurmak için normalde-açık basma düğmeli anahtarlar ile)
Yine bu çok katlı titreşici devreleri paketlenmiş yarı iletken cihazları olarak bulunabilir ve aşağıdaki gibi gösterilir:

Enable giriş için "E" yerine "EN" ifadesini de görmekte mümkündür
  • ÖZET:
  • Çok katlı titreşici üzerindeki enable girişi çıkış durumunda etkili olabilmesi için S veya R girişlerinin birinden aktive edilmelidir
  • Bu enable girişi bazen "E" bazen de "EN" şeklinde gösterilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com