![]() |
Giresun....(Cennet Memleket..) |
![]() |
![]() |
#1 | |||||||||
rebellious23
|
Giresun....(Cennet Memleket..)![]() GİRESUN DOĞASI ![]() ![]()
GİRESUN KARŞILAMASI
GİRESUN
çok güzel bir video izlemenizi tavsiye ederim ![]() ![]() [COLOR="PaleGreen"]Giresun, Doğu Karadeniz Bölgesinin sahil şeridinde, mavi ile yeşilin buluştuğu yerde bir yarım ada üzerinde kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şehrin kimler tarafından nerede kurulduğu hala tartışmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eski Anadolu tarihi araştırmalarında, bu bölgede M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karadeniz bölgesinde bir çok koloni şehri kuran Miletoslular, Giresun ve Tirebolu şehirlerinin kurucularıdır ![]() ![]() ![]() Giresun, bir süre Kapadokya Krallığı (M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizans egemenliği döneminde Yunan soyunun gitdikçe zayıflaması ile bölgedeki başka soydan gelen insanları asimile etmeye çalışmıştır ![]() ![]() ![]() 1204 yılında Haçlıların İstanbul'u ele geçirmeleri sonucu, Bizans İmparatoru Komnenos'un çocukları Trabzo'u alıp burada Trabzon Rum İmparatorluğunu kurmuşlardır ![]() ![]() ![]() Bölgenin Moğollar hakimiyetine girmesindan sonra, Oğuzların boylarından biri olan Çepniler; Ordu, Giresun ve Trabzon illerine yerleşmeye başlamışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çepni Türklerinin Beyi olan Hacı Emir Bey'in Oğlu Emir Süleyman Bey 1397'de Giresun'u feth ederek bölgenin tamamen Türkleşmesini sağlamıştır ![]() 1402'de Timur'un egemenliğine giren bölge, 1405'te tekrar eski konumuna kavuşmuştur ![]() ![]() ![]() Yavuz Sultan Selim'in, Giresun'un Türk-İslam şehri haline gelmesinde çok önemli rolü olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Giresun osmanlı idaresinde kaza merkezi idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RESİMLER: ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
cidohuro
|
![]() demk 3 şubatta giresunda sın ha uşagumm neyse bende ikii üç foto koyum ozamn ii bir çalışma olmuşş yani
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
brave83
|
![]() ( Ciresun cel hebule )cennettir valla tireboluya bekleriz herkesi :)D güzel paylaşım eine sağlık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
aisha
|
![]() benim de ablam giresunda oturuyo her tatilde gidiyorum,gerçekten güzel bi yer ben seviyorum en azından:)giresun karşılamasını bi düğünde görmüştüm ve çok beğenmiştim ayrıca orda köy dondurması da var ondan da yedim trabzonlu değilde giresunluyum sanki:) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
angelesdream
|
![]() giresunumuz için en güzel anlatımı sevgılı rebell yapmış "cennet memleket" aynen katılıyorum rebell sana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Giresun....(Cennet Memleket..) |
![]() |
![]() |
#13 |
JOKER
|
![]() Cevap : Giresun....(Cennet Memleket..)çok güzel bir paylaşım ![]() ![]() ![]() emeğine sağlık ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Giresun....(Cennet Memleket..) |
![]() |
![]() |
#14 |
punisher
|
![]() Cevap : Giresun....(Cennet Memleket..)giresun karadenizin üvey evladı gibi sosyal ve ekonomik koşulları zayıf, bölgeye hemşerileri Öner HEKİM in yatırımlarından başka bir yatırım girmemiş onun için işsizlik fazla çok bi fabrikalaşma yok sadece kale ve ada ile ve de fakulte ile ekonomik gelir elde ediliyor ![]()
![]() |
|