![]() |
Zamanda Guzel Bır Yolculuk |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() Zamanda Guzel Bır Yolculuk![]() 1950'ler İkinci Dünya Savaşı’nın yaralarının sarılmaya çalışıldığı bu yıllarda, kadınlar Elvis Presley şarkıları ile dans ediyor, kabarık etekleri, bisiklet yaka gömlek ve hırkalarıyla modada yeni bir akım yaratıyorlardı ![]() ![]() Adım adım saçların • Saç kesimin, kulak hizzasında ve küt olmalı ![]() • Alnın genişse, uzun kakül; dar alınlıysan, kısa kakül kestirmelisin ![]() • Saçlarına hareket kazandırmak için taşlı taçlar takabilirsin ![]() Adım adım makyajın • Öncelikle cildinin üç ton açığı fondöteni bütün yüzüne uygula ![]() • Gözkapaklarına açık kahve tonlarındaki farı eşit olarak yay ![]() • Gözlerini belirginleştirmek için siyah kalemle gözaltı ve göz üstünü kalın bir şekilde çiz ![]() • Pembe tonlarındaki allığı yanaklarının orta kısmına uygula ![]() • Canlı renkte bir ruj ile makyajını tamamla ![]() ![]() 1960’lar Telefonların değil ceplere, evlere bile girmediği zamanlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adım adım saçların • Saçının ön kısmını yandan ayır ve ense kısmından topla ![]() • Tepe kısmını saçının alt tarafından krepe yaparak kabart ve fırça yardımı ile ensene doğru indir ![]() • Ensende toplanan saçları kendi çevresine dola ve küçük siyah tel tokalarla sabitle! Ortada kalan boşluğu toka ile doldur ![]() Adım adım makyajın • Cilt rengine uygun olan fondöteni bütün yüzüne uygula ![]() • Gözkapağına koyu kahve tonlardaki farı eşit şekilde sür ![]() • Gözlerinin alt kısmını siyah kalemle, üst ve dış kısmını da eye-liner ile belirginleştirip ve eye-liner’ı şakaklarına doğru uzat ![]() • Siyah rimel ile göz makyajını tamamladıktan sonra, yanaklarının alt kısımlarından başlayarak elmacık kemiklerine doğru şeftali tonlarında allık sür ![]() • Belirgin renkteki rujunu dudaklarına uygula ![]() • Ve son olarak da dudak bitiminin üzerine ben koymayı unutma ![]() ![]() Adım adım saçların • Saçını, duştan sonra bir fırça yardımı ile kurut ![]() • Saçlarına, alın hizzandan bir bandana tak ![]() Adım adım makyajın • Gözkapaklarına pembe tonlarda farı eşit şekilde uygula ![]() • Gözlerinin daha belirginleşmesi için rimelini sür ![]() • Pembe tonlarında bir allığı yanaklarına uygula ![]() • Dudaklarına parlatıcı sür ![]() İşte, doğal makyajın hazır! |
![]() |
![]() |
|