![]() |
Temel Fıkraları |
![]() |
![]() |
#1 |
karizma_20
|
![]() Temel FıkralarıHALİNE ŞÜKRET Dursun, çok feci bir trafik kazası geçirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben tek kolla nasıl yaşarım şimdi! Diye bağırıp çağırır ![]() ![]() -Bak evladım, insan tek kolla da yaşayabilir, ölmediğine şükretsene ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dursun, bir an sakinleşir, gider yukarı mahallede Temel'i bulur ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim Dursun'un kafası karışır ve hayretle Temel'e yaklaşır: -Ula Temel, eyi ki seni gördüm, yoksa hayatum gideyidi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ula sen manyak misun, ne göbek atmasi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- SAY Bizim küçük Temel, Okuldan bir türlü mezun olamıyor ![]() -Oğlum seni imtihan edeceğim ![]() ![]() Temel sevinir, sözlüye kalkar ![]() ![]() ![]() -Söyle bakayım Temel, İngiltere'yle Fransa kaç kez savaştılar? Küçük Temel: -Alti defa savaştiler öğretmenum ![]() Hoca: -Aferin sana Temel, tebrik ederum, der ![]() Küçük Temel, mezun oldum sevinciyle hocaya bakarken, hoca: -Peki say bakalım, demez mi? Küçük Temel: -Bir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- TEMEL'İN OĞLU Temel'in oğlu küçük Temel, okula gittiğinde öğretmeni sorar: -Temel, baban nasıl iyi mi? Küçük Temel: -Öğretmenum, babam dün akşam banyo küvetine girdi, uyudi kaldi oriya ![]() ![]() ![]() Öğretmen şaşkın: -Uyudu mu? Desene sular evi bastı, ev mahvoldu ![]() ![]() ![]() Küçük Temel sakin: -Yooo öğretmenum öyle olmadi, çünki babam ağzı açuk uyur ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- BAŞKA ÇİMSE YOK Mİ? Temel, bir gün tarlasından eve dönmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() -Çimse yok miiii! Bir kaç kere daha bağırır ![]() -Ey kulum Temel! Düşüp ölsen ne var ki? Seni cennetime koyarım ![]() Temel şöyle bi düşünür, emirlerden hemen hiçbirini yapmamış, yasakların neredeyse tamamını yapmış, kul hakkı desen sadece Fadime'nin hakkını ödeyemez ![]() -Başka çimse yok miiii! -------------------------------------------------------------------------------- FADİME'DEN E-POSTA ![]() ![]() ![]() Şubat ayının soğuk günlerinde, ikisi de Amerika'nın değişik bölgelerinde, ayrı ayrı iş gezilerinde olan Dursun'la karısı, Florida'da buluşup yaz sıcaklarının yaşandığı bu bölgede, bir kaç gün geçirmeye karar verirler ![]() Eşi, Dursun'dan önce gider Florida'ya ve ertesi gün için Dursun'a da yer ayırttıktan sonra, ona bir e-posta gönderir ![]() ![]() ![]() ![]() Temel, bir süre sonra kendine gelir ve niçin çığlık attığını soranlara, bilgisayar ekranını gösterir: "Sevgili Kocacığım, Bugün, buraya ulaşır ulaşmaz, önce yarın senin gelişinle ilgili tüm işlemleri tamamladım, sonra da bana ayrılan yerime yerleştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- VERGİ Bizim Temel uluslararası ekonomi toplantısına katılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bizim Amerika’da önce yere bir çizgi çizeriz ve sonra topladığımız vergileri havaya atarız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derken Avrupalı söz alır ve: - Bizim Avrupa’da başka ama ona benzer bir uygulama yaparız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıra bizim Temel’e gelir ve başlar anlatmaya: -Ula uşaklar ne güzel anlattunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- GEÇİM ÇARESİ Siyasiler boş yere kavga ederse ekonomi de vatandaşa kalır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar da oturur geleceğimizi, yani ekonomi, işsizlik nasıl çözülür onu tartışırlar ![]() - Uşaklar ben en hızlı kalkunmanun yolini buldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dursun atılır: - Ula daha kolayi varken öyle niye edeyruk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ula uşaklar ya savaşi biz kazanursak, oni hiç hesap etmedunuz ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- MÜTEAHHİT TEMEL Bizim Temel, Amerikalı ve İngiliz’le telefon direği dikme ihalesine girmiş ![]() -Hepiniz aynı teklifi verdiniz ama bizim için sürat önemli ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüne de 5 saat süre ve yeterince direk verilmiş ![]() ![]() -Nasıl olur, bak diğerleri bir sürü direk dikmiş ![]() ![]() ![]() -Mudür bey siz onların diktuğu direkleri görmedunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- KAPLUMBAĞA TEMEL Dört kaplumbağa, pikniğe çıkmaya karar vermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben gelene kadar buradaki yiyeceklere dokunmazsanız giderim ![]() ![]() ![]() Diğerleri bunu kabul etmiş ![]() ![]() ![]() -Gerçi genç kaplumbağaya söz verdik ama, şuradaki sarmalardan bir tanesini yesem olur mu? ![]() ![]() ![]() -Elbette ![]() ![]() ![]() Diyerek, sarmalardan birini vermişler ![]() -Gitmiyorum işte, gitmiyorum ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- YILAN TEMEL Yılan Temel, arkadaşı yılana sormuş: -Haçan, biz zehirli yilan miyuk? -Heee, n'oldu ki? -Dilimi ısırdum da ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- FADİME FEMİNİST OLURSA Dünya Feministler Kongresinde konuşmacılar görüş belirtmektedir ![]() -Ben iyi bir şirketin genel müdürüyüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alman konuşmacı: -Ben iyi bir şirkette üst düzey yöneticiyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fadime kürsüye çıkmış: -Ben kendimi bildim bileli temizlikçiyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- KIZARTMA Bizim Temel karakolda başkomiserdir ![]() - Komiser bey komiser bey! Kocama tavuklu bezelye yapacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Komiser Temel kadına hiç bakmadan: - En eyisi siz o tavuğu kizartma yapin ![]() -------------------------------------------------------------------------------- BEN NE YAPIYORUM? Bizim Temel’le Dursun Almanya’da bir gün arabayla gezmeye çıkarlar ![]() ![]() ![]() ![]() - Ula bas kaza nerdeyse at arabasi bize yetişecek ![]() Temel bu durur mu ![]() ![]() - Ula ne oldi eyi giderken birden sallanmaya başladuk ![]() Temel heyecanla: - Ula Dursun, sorma önüme bi köpek çikti ![]() ![]() ![]() Dursun: - Ula uşağum ezseydun oni da geçseydun ![]() ![]() ![]() Temel: - Ula ben neye uğraşıyorum zannedeysun ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- SAĞIR KİM? Temel doktora gitmiş: - Doktor bey, Bizum Fadime sağır herhalde, sorularima cevap vermeyi ![]() ![]() ![]() - Karınızın sağırlık derecesini ölçelim ![]() ![]() ![]() Temel, deneme yapmak için eve gittiğinde Fadime'yi yemek yaparken bulmuş: - Karıcuğum bugün yemekte ne var? Ses yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kiz Fadime saa diyrum, yemekte ne var? - Bak Temel, dördüncü kez söyliyrum, yemekte hamsili pilav var ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- NEYE BASIYOR? Temel, kahvehanede arkadaşlarına av maceralarını anlatmaktadır: - Geçenlerde ormana ava gittum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O arada Dursun, dayanamayarak sorar: - Ula Temel, çok cesaretli adamsun ![]() ![]() Temel atılmış: - Ula sen ayinun neye basup kayduğunu zannedeysun? -------------------------------------------------------------------------------- KİMİNLE EVLİ? Mahkemede hakim, Temel'e sormuş: - Kiminle evlisin? - Bizum kariylan! Hakim sinirlenmiş: - E, herhalde, sen hiç erkekle evlenen duydun mu? - Duydum tabi, nasil duymadum! ![]() ![]() - Kimmiş? - Bizum kari ![]() -------------------------------------------------------------------------------- ANNESİNDEN TEMEL'E MEKTUP "Sevgili oğlum Temel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık senin büyük şehre gittiğin sırada yaşadığımız evde yaşamıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Sana yeni adresi veremiyorum, çünkü yeni evimizde bizden önce oturan hemşehrilerimiz, taşınınca adresleri değişmesin diye kapı numarasını söküp götürmüşler ![]() ![]() ![]() Bu evde garip bir çamaşır makinası var ![]() ![]() Geçen hafta sadece iki kez yağmur yağdı ![]() ![]() ![]() ![]() Benden istediğin yeleği postaya verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Sana biraz da para gönderecektim, ama zarfı bir kere yapıştırmış bulundum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- HERKES BİLİYOR Temel, Paris'te bir dükkâna girmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- NESİ VAR? Temel, eczane açar ![]() -Bana bir sinek ilacı verir misiniz? Temel: -Tabii, sineğunuzun nesi var? TEMEL DENEY YAPINCA Cenevre Tarim Konferansi'nda katilimcilarin her biri yaptiklari calismalari ve sonucta gerceklestirdiklerini verim artisini anlatiyormus ![]() -Kuru fasülyeye gül asiladuk, demis ![]() -Yellenince gül kokayi ![]() BİZ BUNU İSTEMEDİK Kİ Iki boyaci olan Temel (kisa boylu) ile Idris (uzun boylu), bir bayrak diregi boyama isini almislar ![]() ![]() ![]() 'Ben senden uzun boyluyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Aptal herife bak! Biz ona yuksekligini sorduk o bize uzunlugunu verdi ![]() TEMEL MODAYA UYARSA Bizim temel bi yerden duymus, es degistirme moda diye! - Ula Dursun demis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Tamam demis Dursun ![]() ![]() ![]() O gece Temel'lerin yatak odasi: -'Ula Dursun, bizim karilar su anda ne yapiyor acaba?' PROPAGANDA Temel secimlerde aday olmus, buyuk kalabaliga karsi konusma yapacak, hazirlanmis, kursuye cikmis ![]() ![]() - Sevgili hemsehrularim, puraya celirkeen neler soyleyecegimu pir Allah pir de pen pileydum, simdi ise sadece Allah piliy ![]() BU YENİ Temel bogazda tekneyle turist gezdiriyo bigun bi amerikaliyi aliyor basliyolar gezmeye ![]() ![]() ![]() ![]() temelde: 5 yilda diye cevap veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() biraz sonra filan camiyi goruyo 'bu nekadar zamanda yapilmis' diye soruyor ![]() ![]() temelde: '2 yil diye cevap veriyor ![]() turist: - yazik be bizde olsa 3 ay da biter diyor ![]() Temel uyuz oluyo duruma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() temel: -2 ay diyor ![]() adam gene: -yazik be bizde olsa 1 haftada biter,diyor ![]() Temel iyice killaniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temel saskin saskin bakislarla kafayi kaldirip ![]() ![]() -hangisi ? bumu? bu dun burda yoktu yaaa ![]() ![]() TEMEL HIZ AYARINDA Temel Amerika'ya gitmis ![]() ![]() 'Speed Limit 80' Temel hizini 80'e ayarlamis ![]() 'Speed Limit 60' Temel hizini 60'e ayarlamis ![]() 'Speed Limit 40' Temel hizini 40'a ayarlamis ![]() 'Speed Limit 20' Temel hizini 20'ye getirmis ![]() Bu arada da iyice sinirlenmis ![]() ![]() 'WELCOME TO SPEED LİMİT' ![]() TEMEL VE KÖPEĞİ Temel ve köpeği Karabaş trene binerler ![]() -Köpeğinize dikkat edin lütfen,şu anda kocaman bir pirenin vücudumda dolaştığını hissediyorum ![]() Temel gayet sakin: -Uy karabaşum dikkat edesun,bu adamda ppire vardur,sana ta geçebulur ![]() İNANMAZSIN Kadinin biri evindeki dolaptan sikayetciymis ![]() ![]() ![]() ![]() - valla abi otobus bekliyorum desem inaanmassin ![]() ![]() ![]() ![]() UNUTKAN TEMEL Temelde aşırı bir unutkanlık başlamış ![]() ![]() ![]() Temel: -son günlerde çok unutkan oldum herşeyi çok çabuk unutuyorum demiş ![]() Doktor: -hımm peki ne zamandan beri bu durum var? Temel: - ne durumu doktor bey? AYAKLARI UZUN Temel yeni yaptığı ahırına hayvanları yerleştiriyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() adam -Birader napıyon sen? temel: -Ula devenin boyni çok uzun , kapıyu uzatayrum adam: -Ulan salak kapının girişindeki toprağı biraz kazsana ![]() ![]() temel: -Salak sensin da, devenin boynu uzun ayakları değul !!! HOCAM TEMELE BİR ŞANS DAHA VER 35 yasini deviren Temel hala ilkokul diplomasini alamamistir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temel dusunur dusunur ve ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Oglum heyecenlanma iyi dusun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Oglum sana son bir sans daha veriyorum ![]() ![]() -'4!' Stadtan: 'HOCA TEMELE BİR ŞANS DAHA VER, HOCA TEMELE BİR ŞANS DAHA VER! ![]() ![]() ![]() ![]() 3 VAMPİR 3 vampir varmış Biri alman biri ingiliz biriside bizim temel bunlar havada uçarlarken alman aşağıya inmiş ağzı burnu kan içinde gelmiş: almana sormuşlar: -Neden ağzın burnun kan içinde? Almman: -Aşağıdaki kadının kanını emdim ![]() ingiliz aşağıya inmiş ağzı burnu kan içinde gelmiş ![]() İngiliz'e sormuşlar: -Neden ağzın burnun kan içinde? İngiliz: -aşağıdaki adamın kanını emdim ![]() Temel'de aşağıya inmiş oda ağzı burnu kan içinde gelmiş ![]() Temel'e de sormuşlar: -Neden ağzın burnun kan içinde? Temel ![]() -Aşağıdaki direği görüyormusunuz? Vampirler: -Evet ![]() Temel: -ama ben görmedim ![]() SIRDAŞ Ülkeler arasında bir ``sır tutabilme´´ yarışması düzenlenmiş ![]() ![]() ![]() Amerika'lıya işkence yapmaya başlamışlar, üç günden fazla dayanamamış, sırrını söylemiş ![]() İngiliz'e işkence yapmaya başlamışlar, bir iki hafta sonra o da söylemiş sırrını ![]() Sıra Temel'e gelmiş; günler haftalar geçmiş ama nafile ![]() ![]() Birkaç dakika sonra Temel başlamış kafasını duvara vurmaya: HATURLA ONİ DA,HATURLA ONİ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|