![]() |
Sağlıklı Mutfak İçin 10 Tüyo |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı Mutfak İçin 10 Tüyo![]() Sağlıklı mutfak için 10 tüyo Sağlıklı olmak için yalnızca görünen ve bilinen olgulara dikkat etmek yetmez ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle mutfaklarda hijyen kurallarına maksimum dikkat etmek gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Pastörize süt alın Daima işlenmemiş süt yerine pastörize edilmiş süt satın alın ![]() ![]() Etleri 70 derecede pişirin Gıdaların bütün kısımlarının en az 70 derecede pişirilmesi gerektiği unutmayın ![]() ![]() Soğumadan hemen yiyin Güvenli tüketim için, pişmiş besinleri ısılarını kaybetmeye başlamadan hemen yemeye özen gösterin ![]() Bebeğiniz için gıda saklamayın Bebekler için, depo edilmemiş gıdaları tercih edin ![]() Pişirilmiş gıdaları bütünüyle tekrar ısıtın Bir kez daha yeniden ısıtmak, gıdaların bütün kısımlarının en az 70 dereceye ulaşması anlamına gelir ![]() Pişmiş ve pişmemiş etin temasını önleyin Çiğ tavuk hazırlarken kullanılan bıçak ve kesme tahtasını yıkamadan, daha sonra pişmiş tavuk için kullanmayın ![]() ![]() Eller tekrar tekrar yıkanmalı Gıdaların hazırlanışı işlemine başlamadan önce ve her bir ara sonrasında, özellikle tuvalete girdiyseniz veya bebek bezi değiştirdiyseniz ellerinizi çok iyi şekilde yıkayın ![]() ![]() Tüm mutfak yüzeylerini temiz tutmaya özen gösterin Her bir gıda kırıntısı, kalıntısı veya noktasını mikropların potansiyel kaynağı olarak düşünün ![]() ![]() Gıdaları böceklerden koruyun Gıdaları, sıkıca kapatılmış kaplar içerisinde depolayarak saklayın ![]() Buz yapmadan suyu kaynatın Yemek yaparken içme suyu kullanın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|