![]() |
Bir Yudum Gazlı İçeceğin Vücuda Ettikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Yudum Gazlı İçeceğin Vücuda EttikleriGAZLI İÇECEKLERİN ZARARLARI ASTIM: Gazlı içeceklerde bulunan sodyum benzoat maddesi, hazır gıda sektöründe koruyucu madde olarak kullanılan ve ürünün raf ömrünü uzatan kimyasal bir tuzdur ![]() Bu madde potasyumun kullanılabilirliğini düşürür ![]() Araştırmalara göre vücudun sodyum benzoata verdiği tepki egzama astım ve kurdeşene neden olabilir ![]() BÖBREK: Gazlı içecekler uzun vadede böbrek taşına ve diğer böbrek hastalıklarına yol açabilen yüksek miktarda fosforik asit içerir ![]() AŞIRI ŞEKER YÜKLEMESİ: Bu içecekler tüketildikten 20 dakika sonra kandaki şeker oranı yükselir ve buna bağlı insülin patlaması gerçekleşir ![]() ![]() 40 dakika sonra kafein hazmi tamamlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Gazlı içeceği tükettikten 45 dakika sonra vücut dopamin üretimini arttırır ![]() ![]() OBEZİTE: Araştırmalara göre tüketilen her gazlı içecek, obez olma riskini 1 ![]() ![]() Kalp hastalıklarının yüzde 70'i obeziteye bağlı ![]() DİŞ: Bu içeceklerde bulunan asit ve şeker diş minelerini zedeler ![]() KALP: Gazlı içecekler birçok sağlık sorununa yol açan yüksek dozda fruktozlu mısır şurubu içerir ![]() ![]() ![]() ÜREME: Gazlı içeceklerin kutuları bol miktarda BPA maddesi bulunduran bir çeşit reçeneyle kaplıdır ![]() Bu madde aynı zamanda plastik şişe ve biberonlarda bol miktarda bulunan iç salgı bezlerine zarar veren kanserojen bir kimyasaldır ![]() ![]() OSTEOPOROZ (kemik erimesi): Bunlar yüksek oranda fosfat ve fosforik asit içerir ![]() ![]() ![]() DİYABET: Daha fazla gazlı içecek tüketen kimselerin tip2 diyabete yakalanma riski yüzde 80 daha yüksek ![]() |
![]() |
![]() |
|