Bira Mayası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bira MayasıMantarlar grubunda yer alan bir hücreli canlı Çıplak gözle görülmeyecek kadar küçük, yuvarlak ve renksiz hücreleri olan mayalar, genellikle bir araya gelmiş yığınlar hâlinde bulunur![]() Oksijensiz koşullar altında bakteri ve mayalarda görülen şeker moleküllerinin parçalanarak enerji açığa çıkması olayına ?mayalanma? (fermantasyon) denir ![]() Mayalar doğada çok yaygın olarak bulunurlar Mayalandırma yoluyla baldan bal şarabı, malttan bira, üzüm suyundan da şarap yapımı çok eski çağlardan beri bilinmektedir![]() Mayalanma olayının nasıl gerçekleştiği bilimsel olarak ilk kez 19 yüzyıl ortalarında ünlü Fransız bilgini Louis Pasteur (Luis Pastör) tarafından açıklanmıştır |
|
|
|