![]() |
3 Milyar Dolarlık Yatırım İçin İlk Adım |
![]() |
![]() |
#1 |
hayko26
|
![]() 3 Milyar Dolarlık Yatırım İçin İlk Adım3 milyar dolarlık yatırım için ilk adım İSTANBUL (İHA) - Körfez Bölgesi'nin, global finans pazarında söz sahibi, lider kuruluşları; Ithmaar Bank B ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niyet anlaşmasına ilişkin imza töreni bugün, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından düzenlenen basın toplantısı sırasında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Ithmaar Bank B ![]() ![]() ![]() ![]() Vision küp tarafından Türkiye'ye yatırım için aktarılması planlanan 6 Milyar Dolar tutarındaki fon kapsamında, ilk yatırımın 2009 yılı içerisinde hayata geçirilebileceği; temelde modern tarım ve hayvancılık alanında GAP Bölgesi'ne yöneleceği kaydedildi ![]() Vision küp; Körfez Bölgesi'nin, global finans pazarında söz sahibi üç önemli kuruluşunun bir araya gelmesi ile oluşan stratejik işbirliğinin ürünü ![]() ![]() Düzenlenen basın toplantısı ve imza töreninde bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, GAP'ta üç önemli sektörün organik tarım, turizm ve yenilenebilir enerji olduğunu söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ise yaptığı konuşmada, "Dünya ekonomisinin böylesi sıkıntılı bir döneminde, ekonomimize ve ülkemizin kuşkusuz stratejik güçlerinden biri olan tarım ve hayvancılık sektörümüze yönelik olarak atılan bu ilk adım, Türkiye'nin Yatırım Ajansı olarak; bizler için son derece gurur verici bir gelişme ![]() ![]() ![]() Ithmaar Bank B ![]() ![]() ![]() ![]() Toplantıda son olarak konuşma yapan Gulf Finance House Yönetim Kurulu Başkanı Esam Janahi şu anda Katar, Hindistan ve Kazakistan'da enerji yatırımlarının ; Bahreyn'de ise emlak yatırımlarının sürdüğünü belirtti ve Türkiye'deki yatırımlarına da gelecek senenin ilk üç ayı içinde başlamayı planladıklarını belirtti ![]()
![]() |
|