Sütte kalsiyum tuzu olarak bulunan başlıca protein Kaymağı alınmış sütün asitle muamelesi yoluyla çöktürülür Yıkanıp kurutulur Besin değeri çok yüksek olup gıda sanayiinde kullanılır Saf kazein kokusuz, renksiz, tatsız, amorf bir katıdır İçinde yabancı madde bulunduğunda sarımsı bir rengi ve hoş bir kokusu vardır Besin maddeleri dışında plastik, zamk, boya, ilâç ve tekstil elyafı yapımında kullanılır Peynirin de başlıca bileşenlerindendir
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.