Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Güzellik & Bakım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dakikada, işıl, sadece

Sadece 5 Dakikada İşıl İşıl

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sadece 5 Dakikada İşıl İşıl

Günlük makyaj rutininizde birkaç değişiklik yaparak zaman kazanın Üstelik bu öneriler sizi çok ışıltılı ve taze gösterecek

IŞILTILI CİLT

Kolay makyaj teknikleriyle doğal ve canlı bir cilt yaratın

Adım 1: Baz kullanın

Birçok kadının kullanmaya üşendiği ya da gereksiz gördüğü baz, aslında makyaj artistlerinin pürüzsüz cilt yaratmadaki sırrıdır Nemlendirici özelliği olan bir baz seçin ve parmaklarınızı kullanarak dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın Göz kenarlarınıza ve ince kırışıklara sürmemeye özen gösterin

Adım 2: Fondöteninizi karıştırın

Makyaj artisti Çiğdem Yartaşı, fondöteninizi kullanmadan önce parlaklık veren nemlendirici bir kremle karıştırmanızı öneriyor Yartaşı, bu yöntemle hem fondöteni inceltip daha doğal durmasını sağlanacağını hem de cildinize ekstra bir parlaklık kazandıracağını söylüyor

Adım 3: Fırça kullanın

Fondöteni az miktarda avucunuza alın ve fırçayla karıştırıp yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın Yartaşı, eğer göz altlarınızda şişlik, morluk gibi problemler yoksa ayrıca bir kapatıcıya ihtiyacınız olmadığını söylüyor

Adım 4: Renklendirin

Elmacık kemiklerinize eklediğiniz pembe tonlarında sedefli bir allık yüzünüze sağlıklı bir görünüm kazandırmaya yetecektir Yüzünüz yuvarlak ya da köşeliyse allık fırçanızın uzun ya da oval yüzlere göre daha büyük olması gerektiğini de unutmayın

Öneri: Canlı bir cilt için yüzünüzü soğuk suyla yıkayın

KUSURSUZ DUDAKLAR

Dudak parlatıcıları yerine sizi daha kadınsı gösterecek rujları deneyin

Adım 1: Nemlendirin

Dudaklarınızın tazeliğini ve canlılığını korumak için nemlendiren ve enerji veren bir koruyucu kullanmayı ihmal etmeyin Güneşin zararlı etkilerine karşı dudaklarınızı koruyan bir ürün seçmeye özen gösterin

Adım 2: Kalıcılık sağlayın

Yartaşı, ruju uygulamadan dudaklara mutlaka az miktarda fondöten ya da kapatıcı sürmeyi öneriyor "Hem rujun kendi rengi belirgin bir şekilde ortaya çıkacak hem de kalıcılığını daha uzun süre koruyacaktır," diyor Yartaşı

Adım 3: Dudakları çerçeveleyin

"Mutlaka rujunuzla aynı renkte bir dudak kalemi tercih edin," diyen Yartaşı, "Kalemle çekilmiş çizgi rujun dışarı taşmasına engel olacaktır," diye ekliyor

Adım 4: Ruj sürün

Çiğdem Yartaşı kalemle şekli belirlenmiş dudaklara ruj sürerken fırça kullanmaya gerek olmadığını söylüyor Sonbaharın tazeliğini ve canlılığını yakalamak için pembe tonlarında yumuşak ve kremsi yapılı rujları denemenizi öneriyor

Öneri: Rujdan önce peeling yapmayı deneyin

KISKANDIRAN GÖZLER

Sadece yumuşak tonlarda bir far ile siyah maskaranın sihirli değneği sayesinde tüm gün göze çarpacaksınız

Adım 1: Far Sürün

İlk olarak yumuşak bir farı tüm göze uygulayarak işe başlayın Derinlik yaratmak için, açık bej tonlarında bir farı kaş altlarına gelmeyecek şekilde göz kapağına sürerek gölgelendirin

Adım 2: Eyeliner kullanın

Yartaşı, "Üst kirpik diplerine uygulanan eye-liner, kirpiklerinizi daha dolgun ve hacimli gösterecektir," diyor Eyeliner'ı uyguladıktan sonra fırçayla hafifçe dağıtırsanız daha da doğal duracaktır

Adım 3: Belirginleştirin

Gözünüzün şeklini ortaya çıkarmak için koyu olmayan bir göz kalemiyle göz altlarına dıştan içe doğru yarım bir çizgi çekin Çizgiyi kirpik diplerine olabildiğince yakın ve ince çekmeye gayret edin

Adım 4: Kirpikler fora

Hacim veren maskarayı üst kirpiklere iki, alt kirpiklere bir kat sürerek makyajı tamamlayın Yartaşı "Gündüz makyajında mutlaka kirpiklere dolgunluk kazandıran ama topak topak olmayan bir maskara tercih edin," diyor

Öneri: Bu yöntemi yeşil tonlarla uygulamayı deneyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com