Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Güzellik & Bakım

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, pratik

Pratik Bilgiler *

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Bilgiler *




1) Çoraplarinizi çamasir makinesine koymadan önce çengelli igne ile birbirlerine tutturursaniz kaybolmadiklarini göreceksiniz


2) Kadife ve ipekli elbiselerinizi buharli bir banyoya asin Buhar onlarin tüm kirisikliklarini alacaktir


3) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin Vidayi öyle takin


4) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi s1kiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun Makasinizi bilemek istiyorsaniz zimpara kagidi kesin


5) Halidaki sigara yaniklarindan yanik yerler üzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz


6) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin Izden eser kalmadigini göreceksiniz


7) Evinizde hayvan besliyorsaniz ve bunlarin tüyleri koltuklariniza kanepelerinize bulasiyorsa elinize yapiskan bir bant sarin ve tüylü olan yerlerde gezdirin


8) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin Açiksa zedelenebilirler


9) Yeni yikanmis nemli halinizin üzerine mobilyalarinizi koymadan önce ayaklarinin altina biraz alüminyum folyo koyun Böylece izlerin çikmasina engel olacaksiniz


10) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz


11) Tahta salata kaplarinizi suyun içerisinde bekletirseniz çatlarlar Bunu önlemek için kullandiktan sonra bekletmeden yikayip kurulayin Böylece tahtalarin bozulmalarini önlemis olursunuz


12) Çocugunuz için bir parti vereceginiz zaman süslü bardaklari su sekilde yapabilirsiniz Bardaklarin agzini önce yumurta akina batirin Daha sonra renkli pasta sekerinin içerisine batirip kurumasini bekleyin


13) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin Bir bez ile ovalayip yikayin Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir


14) Çekmecelerinizin raylari takilip kolayca kapanip açilmiyorsa biraz sabun sürün Rahatça açilip kapandigini göreceksiniz


15) Radyatörlerinizin arkasina alüminyum folyo yapistirirsaniz sicakligin duvardan disari degil odanin içerisine yansimasini saglamis olursunuz


16) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun Sicagi geri yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir


17) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik kilifinin içerisine koyun Kilifin agzini kapayin ve çamasir makinasinda yikayin Yeni gibi olacaklardir


18) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar elde etmis olursunuz


19) Saglikli dislere sahip olmak istiyorsaniz günde iki kez 150 gr yagsiz peynir tüketin Peynirdeki kalsiyum diyetini kuvvetlendirir disleri saglamlastirir


20) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin aksine kolonya ile ovalayin Bilekleriniz ve ayaklariniz sismeyecektir


21) Eger ayaklariniz çok hassas ise sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin


22) Eger cildiniz kuru ise bir muzu ezin içerisine bir çay kasigi bal veya bademyagi karistirip yüzünüze sürün Bir kaç dakika bekleyip ilik su ile yikayin


23) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisinde bekletin sonra yikayin çekmeyeceklerdir


24) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz bir dilim limon ile ovun Böylece yumusacik olacaklardir


25) Duvar kagitlarini yenilemek istediginizde eski kagitlari çikartmak her zaman sorun olur Ilik su dolu bir kaba bir miktar bulasik deterjani dökün ve karisima batirdiginiz sünger ile duvar kagitlarini silin kolayca çikacaklardir


26) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini önleyecektir


27) Büyüme çaginda yaninda sigara içilen çocuklarda kulak enfeksiyonlarina daha çok rastlandigi saptanmistir


28) Yiyecek satin alirken mutlaka etiketlerini okuyun Kilo verme savasinda maglup olmak istemiyorsaniz kalorilere ve yaga karsi tetikte olun


29) Cevizle dost olun Içindeki yag beyin hücreleri için çok yararlidir Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar tarafindan tavsiye edilir


30) Hizli kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayiflamaya karsi direncini arttirir ve giderek kilo vermeniz zorlasir ****bolizma alt üst olur


31) Rasgele diyet rasgele saglik yani sagliksizlik demektir Sagliginizi hafife almayin ve rasgele diyet yapmayin


32) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine çapraz bant yapistirin Çiviyi öyle çakin Böylece duvarin alçisini çatlatmamis olacaksiniz


33) Bir büyük sogani rendeleyin ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karistirin 48 saat bekletin surup haline geldiginde öksürügü ve soguk alginligi olan hastaya sabah aksam bir çorba kasigi içirin Soganin içerdigi yaglar öksürügü durduracaktir


34) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek atin Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz


35) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dagilmayacaktir


36) Unlarinizin böceklenmemesi için un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun


37) Yumurtalarin haslanirken çatlamamasi için kaynatma suyuna bir çorba kasigi sirke koyun


38) Firinda patates yapmadan önce 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin Daha kolay pisecektir


39) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler


40) Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayin


41) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur


42) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz


43) Sarimsak dograrken biçaga yapismasini istemiyorsaniz kesme tahtasina biraz tuz serpistirin


44) Yeni bir yemek tarifi denerken yemek kitabinizi seffaf bir torbanin içerisine geçirirseniz onu kirletmemis olursunuz


45) Eger tencere kapaginizin tutacagi kirildiysa onun yerine sarap mantari geçirebilirsiniz Böylece hem tutacak görevi yapacak hem de izolasyon


46) Hazirladiginiz soslarda harika tatlar olusturmak için soya ve susam yagi kullanabilirsiniz Ancak bu yaglarin yüksek isida pisirilmesi dogru degildir


47) Pasta yaparken kati yag kullanacaksaniz onu rendenin kalin tarafi ile rendelemeyi deneyin Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay islenir


48) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyagi ko***** muhafaza edebilirsiniz Ayrica bu yag yemeklerinize salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir


49) Peyniri kolay rendelemek için 15 dakika buzlukta bekletin


50) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin


51) Bakir esyalarinizin parlamasini istiyorsaniz onlari sirke ya da limon ve tuz ile ovun


52) Ahsap esyalarinizi temizlemek için sirke ve zeytinyagi (bir kaç damla)karisimi hazirlayin Esyalariniz hem temizlenecek hem de parlayacaktir


53) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin


54) Elbisenize sakiz yapisirsa naylon torbanin içerisinde buzluga koyun Bir saat bekletin ve çikartin Kolayca çikacaktir


55) Haliya sakiz yapisirsa üzerinde buz torbasi gezdirin


56) Eger galeta ununuz bittiyse ve ekmeginiz de yoksa mikser ya da blenderden geçireceginiz kornfleksler ayni islemi görecektir


57) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun Böylece daha lezzetli olur


58) Sert etlerinizi esit miktarda sirke ve sivi yag içerisinde bekletin Yumusadigini göreceksiniz


59) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin Havuç salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir


60) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun 5 dakika bekletin Daha sonra pisirin


61) Firin torbasinda tavuk pisirirken; malzemeleri doldurdugunuz firin torbasinin üzerine bir kaç delik açin Böylece daha çabuk ve iyi piser


62) Ayrica firin torbasinin içerisine bir kaç dis sarimsak koyarsaniz lezzetine doyum olmaz


63) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün Diger yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin Tavugunuz nar gibi kizaracaktir


64) 2 Çorba kasigi yogurdu sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün Çok daha lezzetli olacaktir


65) Satin aldiginiz havucun yapraklarini atmayin salatalarinizda kullanin Çünkü bu yapraklarda kemik erimesini önleyen kalsiyum bol miktarda bulunur


66) C vitamini isi ile çok çabuk kaybolur Bunun için C vitamini içeren sebze ve meyveleri fazla bekletmeden taze olarak tüketin


67) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz


68) Hazirladiginiz kekin firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin


69) Satin aldiginiz kültür mantarlarini kese kagidinda agzi kapali olarak buzdolabinin sebze bölümünde sakliya bilirsiniz En az 2-3 gün tazeliklerini kaybetmezler Mantarlari hiç bir zaman plastik torbada muhafaza etmeyin çünkü yapis yapis olurlar


70) Tencerede kalan soslu makarnayi isitmak çogu kisiye zor gelir Çünkü tencerenin dibi tutar yada alt tarafi isinir üzeri soguk kalir Makarna kabini kaynar su dolu tencerenin içerisine koyun (benmari usulü) bir süre ocak üzerinde bekletin Böylece makarnaniz kolayca isinacaktir


71) Yumurta yüksek isida sülfürik asit çikaran bir besin oldugu için on dakikadan fazla haslamayin


72) Hamur açarken merdane yerine içi buz gibi su dolu bir siseyi deneyin Hamurunuzun daha kolay açildigini göreceksiniz


73) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun


74) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin Daha sonra karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin


75) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin


76) Kavanozdaki hardal kurumaya basladiysa içerisine birkaç damla limon


77) suyu yada sirke ile toz seker ilave edin iyice karistirin


78) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin Kokteyllerin içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini kaybetmeyeceklerdir


79) Uzun süre saklanan kuru soganlar filizlenmeye baslar ve tazeligini yitirerek çürür Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz


80) Kati yumurtayi parçalamadan kesmek için kullanacaginiz biçagi önceden sicak suyun içerisine koyup islatin ve kesin Dagilmayacaklardir


81) Aksamdan artan pirinç pilavini isitip yemegi sevmiyorsaniz onu çorbalarinizda degerlendirebilirsiniz


82) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir


83) Makarnanizi soguk suyun altindan geçirmeniz gereken yegane zaman onu soguk olarak servis yapacaginiz zamandir Yada üzerine kaynar bir sos döküp aninda servis yapacaginiz zamandir O zaman pisirme sürecini durdurmak için soguk suyun altinda gezdirin ve suyunu iyice süzün


84) Satin aldiginiz kasar peynirini uzun süre saklamak istiyorsaniz onu küçük porsiyonlara ayirin ve buzlukta dondurun Istediginiz kadarini çözülmesini bekleyip kullanabilirsiniz


85) Maydanozu yemeklerinize atesten almadan bir kaç dakika önce ilave edinÇünkü pismis maydanoz acimtirak bir tat alir ve vitamini kaybolur


86) Kirmizi et ile hazirladiginiz yemeklerin daha lezzetli olmasini istiyorsaniz etin üzerine bir miktar biberiye serpin kemik uçlarina sarimsak sürün Daha sonra az yag ile firinda kizartin


87) Satin aldiginiz kahveyi taze saklamak istiyorsaniz cam kavanoza bosaltip içine iki adet kesme seker atin Agzini sikica kapatin Kahvenin taze kaldigini göreceksiniz


88) Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsaniz limonu yikayip kuruladiktan sonra çatal ile bir kez delin sonra suyunu sikin


89) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin


90) Patates pürenize degisik bir koku vermek istiyorsaniz içine bir miktar hindistancevizi atin Tadinin çok degistigini göreceksiniz


91) Yaptiginiz böregin kivaminda pismesini istiyorsaniz firina koymadan önce birkaç saat buzdolabinda bekletin Böylece çok daha lezzetli olacaktir


92) Kahvalti yada çay saati için hazirladiginiz hamur kizartmalarinin daha lezzetli olmasini istiyorsaniz hamura eklediginiz kabartma tozuna biraz toz seker katin


93) Elma formunuzu korumak için ideal bir istah kesicidir Ayrica sabah aç karnina yendiginde bagirsaklari çalistirir


94) Bir adet kivide bir portakalda olan C vitaminin iki kati vardir


95) Yogurttan daha fazla yararlanmak istiyorsaniz suyunu atmayin Yogurdun tüm mineral ve vitaminleri bu suyun içinde bulunmaktadir


96) Evinizde mayonez hazirlarken bir kez de zeytinyagi yerine susam yagini deneyin Mayonezinizin daha lezzetli oldugunu göreceksiniz


97) Yemeginizin yagi fazla kaçti ise içine bir kaç küp buz atarak yaglarin buzun üzerine toplanmasini saglayabilirsiniz


98) Patlican kabuklarini soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyagi konmus suda çok az haslayin Daha sonra istediginiz küçükte dograyin ve pilav yaparken içine katin Pilaviniz daha lezzetli olacaktir


99) Dondurdugunuz sebzelerin uzun bir süre tazeliklerini korumalarini istiyorsaniz dondurmadan önce kaynayan su içerisine batirarak 2-3 dakika sok haslama yapin ardindan hemen soguk suya tutun Sulari iyice süzüldükten sonra naylon torbalara doldurup havasini alin ve dondurun


100) Kök ve yapraklari beraber yenilen sebzeler pisirilirken önce kökleri ince ince dogranip tencereye konulmali Yapraklari ise daha sonra ilave edilmeli Böylece besin degerleri kaybolmayacaktir


101) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar misir unu ilave edin


102) Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler


103) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca çikartabilirsiniz


104) Satin aldiginiz baligi hemen pisirmeyecekseniz parçalara ayrilmis olarak almayin Temizlenmis bütün olarak alin Çünkü derisiz et zararli bakterilere karsi daha açik ve duyarlidir


105) Naftalin kokusundan hoslanmiyorsaniz dolaplarin içine limon kabugu ve karanfil taneleri koyun Böylece hem güve gelmeyecek hem de giysileriniz güzel kokacak


106) Lahana ve karnabahar pisirirken çikan kokuyu önlemek istiyorsaniz tencerenin kapagina bir dilim ekmek koyun


107) Sogan sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz


108) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir iki dal maydanoz atin


109) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz vanilya sürerseniz lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku yayilacaktir( Fazla sürmeyin)


110) Evinizin mis gibi kokmasini istiyorsaniz bir kaç tane karanfili az su ile kaynatin


111) Kötü kokan spor ayakkabilarinizin içerisine biraz bikarbonat koyun ve bir gece bekletin Sabahleyin silkeleyin Kötü kokulardan eser kalmayacaktir


112) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun Böylece çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.