Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Dantel, Örgü ve El Sanatları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başlayanlar, dersleri, için, yeni, örgü

Yeni Başlayanlar İçin Örgü Dersleri

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

kızlar ben örgüden pek anlamam bi düz örgüyü biliyom o kadar zati onu örünce arkasıda ters örgü oluyo bunların ne olduğu yazıyodu amma velakin kıt ingilizcemle çözemedim
benim gibilerin işine yarayacağını umuyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

ilk görüntüde iki şişle yapılan animasyon iki ayrı parçanın bir araya getirilerek ilmeklerin birlikte kesilmek suretiyle kapatılması
2 görüntü yandan ilmek artırma tekniği (sıranın bitiminde veya başında şiş'e bir kere ilmek dolamak sureti ile yapılır)
3görüntü(kırmızı iple);şiş'e başlangıç ilmeklerinin atılması tekniğidir
4görüntü(kırmızı ipli iğne ile yapılan)örgü üstüne iğne ve iple işleme yapma tekniğidir(kanaviçe ve goblen yapmak gibi)
5görüntü(kırmızı iple,mavi ipli sıranın üstüne yeşille yapılan)örgü içinde,bir alt sıradaki (mavi ipli sıra)ilmekten,ilmek artırma
6görüntü(yeşil üstündeki sıra)iki ilmek arasından ilmek artırma
7görüntü(sarı iple)ters haroşa örme tekniği
8görüntü düz örgü üstünde (kenardan bir blok içinden)yandan (kırmızı iple)ilmek çıkarma tekniği
9görüntü (iki animasyon dönüşümlü görüntü)örgünün ters(haroşa gibi duran tarafı)yüzeyinde ilmeğin etrafına bir ip dolama yapıp,örgünün düz yüzeyinde o doladığı ipi ilmekle beraber düz örgü şeklinde dokuyor(mantığını anlamadım ???yani bu bir örnek midir yoksa bir teknikmidir bilemiyeceğim deneyip anlamak gerekiyor)
10görüntü yine kırmızı ip ve şişle bu sefer örgünün tam kenar ipinden ilmek çıkarma tekniği
11 görüntü (sarı iple düz örülen)burda da iki ilmek arasında şiş üstüne ilmek atma(dolama) yapılarak artırma;bir sonraki sırada bu işi üstüne artırılan ilmek örülünce orda ajur oluşur (yani aynı zamanda ajur yapma tekniğidir)fakat bu arada şiş üstündeki ilmek sayısı artar şayet öyle bir artma arzu edilmiyorsa(örneğinize göre tabii)her artırma ajur sayısına göre ilmek eksiltmeye gidilir

umarım sizlere yardımcı olacak kadar açıklayıcı yazabilmişimdir))hadi alın şişlerinizi elinize ve deneyin biliyorsunuz yeterince denemeden ve üstelemeden mükemmele ulaşamazsınızhepinize şimdiden kolay gelsin sevgiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com