![]() |
Seks Olmadan Evlilik Olurmu? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seks Olmadan Evlilik Olurmu?Seks Olmadan Evlilik Olurmu? Seks olmadan evlilik hayatı mümkün müdür? 'Seks olmadan evlilik olur mu?' sorusuna uzmanlar farklı yanıtlar veriyor ![]() ![]() Cinsellik, evliliğin en önemli ayaklarından biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlilikteki cinsel yaşamda aradığını bulamayanların oranı da hiç az değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son evlilik ve boşanma istatistikleri, 2010'un ilk çeyreğinde evlenme oranlarının azaldığını, boşanmaların ise arttığını gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boşanmalarda cinsel sorunların rolü nedir? Son çalışmalarda çiftlerin yüzde 20'sinin cinsel sorunlar nedeniyle boşandığı, şiddetli geçimsizlik nedeniyle açılan birçok davanın kökeninin de cinsel sorunlara dayandığı ortaya çıkarıldı ![]() En sık yaşanan sorunlar hangileridir? Bu cinsel sorunların başında serleşme bozukluğu, erken boşalma ve cinsel istek azlığı gelmektedir ![]() Bu sorunlar nasıl gelişir? Erken boşalma ve penis sertleşme bozukluğu karşılıklı cinsel isteksizlik, huzursuzlukla sonuçlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman tıbbi yardım almalı? Erken boşalma ve penis sertleşme bozukluğunun erkekte yarattığı yetersizlik hissi ve huzursuzluk tıbbi yardım alma kararında başlıca faktörlerdir ![]() ![]() ![]() Doktora başvuramama nedenleri ne? Cinselliğin ve cinsel sorunların tabu olarak görülmesi, hastaların konuyu doktora açmaktan çekinmeleri, ayıplanma korkusu, özgüven azlığı şeklinde sıralanabilir ![]() Farklı şikayetlerle başvurup cinsel sorunlarını anlatanlar var mı? Prostat şikayetleri, üriner sistem taş hastalığı gibi şikayetlerle üroloji polikliniğine başvuran hastalar yüzde 20-30 oranında cinsel fonksiyon bozukluklarından yakınır ![]() ![]() ![]() Çocuk sahibi olmayı ne kadar etkiliyor? Sık olmamakla beraber bu gibi sorunlarla karşılaşılabiliyoruz ![]() ![]() ![]() Evlilikler azaldı, boşanmalar arttı Türkiye İstatistik Kurumu 2010'un ilk çeyreğinde evlenme oranlarının azaldığını, boşanmalarınsa arttığını gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sertleşme sorunu var mı, test edin 1 ![]() 1 Çok az 2 Az 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek 2 ![]() 1 Neredeyse hiç 2 Birkaç kez (Yarısından az) 3 Bazen (Yarısı kadar) 4 Çoğu kez (Yarısından fazla) 5 Neredeyse her zaman 3 ![]() 1 Neredeyse hiç 2 Birkaç kez (Yarısından az) 3 Bazen (Yarısı kadar) 4 Çoğu kez (Yarısından fazla) 5 Neredeyse her zaman 4 ![]() 1 Çok zorlanıyorum 2 Sıklıkla zorlanıyorum 3 Orta düzeyde zorlanıyorum 4 Nadiren zorlanıyorum 5 Hiç zorlanmıyorum 5 ![]() 1 Neredeyse hiç 2 Birkaç kez (Yarısından az) 3 Bazen (Yarısı kadar) 4 Çoğu kez (Yarısından fazla) 5 Neredeyse her zaman Skorlama: Elde edilen yanıtlara göre toplam skorun 7'den az durumunda ciddi (Ağır) sertleşme sorunu, 8 - 11 arası skor, orta derecede erektil disfonksiyon, 12 - 16 arası skor, hafif-orta derecede erektil disfonksiyon, 17 - 21 arası skor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|